Legendarni Španec med najboljše uvrstil tudi Jana Oblaka

Iker Casillas je nepozabno kariero spisal s špansko reprezentanco, za katero je branil med letoma 2000 in 2016.
Fotografija: Jan Oblak (levo) se je v izboru Ikerja Casillasa (desno) znašel na tretjem mestu med današnjimi najboljšimi vratarji. FOTO: Gerard Julien/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak (levo) se je v izboru Ikerja Casillasa (desno) znašel na tretjem mestu med današnjimi najboljšimi vratarji. FOTO: Gerard Julien/AFP

Legendarni španski vratar Iker Casillas sodi med najboljše vratarje v tem stoletju. V majici madridskega Reala je denimo osvojil pet naslovov španskega prvaka, osvojil je tudi portugalsko prvenstvo kot številka ena pri Portu. Nepozabno kariero je spisal s špansko reprezentanco, za katero je branil med letoma 2000 in 2016.

Na vrhu Courtois

Casillas je v majici Španije igral kar 167 tekem, pri tem pa se vpisal med nesmrtne, potem ko je dvakrat osvojil evropsko prvenstvo v letih 2008 in 2012, vmes pa še mundial 2010, potem ko je Španija v finalu premagala Nizozemsko z 1:0. Casillas je v pogovoru za španske medije razvrstil vratarje, ki v zadnjem času žanjejo največ pozornosti strokovne javnosti.

Iker Casillas je vrsto let blestel pri madridskem Realu. FOTO: Reuters
Iker Casillas je vrsto let blestel pri madridskem Realu. FOTO: Reuters

Med najboljših pet je umestil tudi slovenskega vratarja Jana Oblaka. Vrstni red najboljši po mnenju Casillasa: 1. Thibaut Courtois (Real Madrid), 2. Ederson (Manchester City), 3. Jan Oblak (Atletico Madrid), 4. Mark Andre Ter Stegen (Barcelona), 5. Manuel Neuer (Bayern).

Preberite še:

Komentarji: