Lepotica sezone na Anfieldu: Man. City se je dvakrat vrnil za remi

Liverpool in Manchester City sta v odličnem obračunu sedmega kola premier league remizirala na štadionu Anfield (2:2). Chelsea zdaj sam na vrhu.
Fotografija: Kevin De Bruyna (v sinje modrem dresu) proslavlja po zadnjem golu na tekmi. FOTO: Peter Powell/Reuters
Odpri galerijo
Kevin De Bruyna (v sinje modrem dresu) proslavlja po zadnjem golu na tekmi. FOTO: Peter Powell/Reuters

Po prvem polčasu golov na Anfieldu ni bilo, Manchester City pa je povsem zasenčil Liverpool. A v drugem polčasu je bila zgodba drugačna: Liverpoolčani so napadali in povedli prek Sadia Maneja, ki mu je z lepim prodorom asistiral Mohamed Salah. Tekmo prekrasnih zadetkov sta nadaljevala Phil Foden z izenačujočim golom in Salah, ki se je mojstrsko otresel čuvajev in s slabšo desnico povedel rdeče v novo vodstvo. Toda Kevin De Bruyne je manj kot deset minut pred iztekom rednega dela s strelom z roba kazenskega prostora, ki se je odbil od domačega nogometaša, vnovič poravnal izid. City je pritiskal do konca dvoboja, a najlepšo priložnost za zmago je zapravil Fabinho, ki je okleval pred praznim golom, njegov strel pa so gostje v zadnjem hipu blokirali.

Tako na vrhu prvenstvene razpredelnice oba kluba zaostajata za Chelseajem, ki je v soboto ugnal Southampton s 3:1. Sijajen obračun se je povsem razživel v drugem polčasu, v katerem so padli vsi zadetki. Najprej je v 59. minuti Salah odlično preigral Joaa Cancela in lepo podal proti Maneju, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Edersona v vratih meščanov. Izenačil je Foden deset minut kasneje, ko je z levico zadel precej z leve strani od vrat Alissona Beckerja. Salah je v 76. minuti postregel z mojstrovino, ko je sprva preigraval na robu kazenskega prostora, se sprehodil vanj, preigral še enega gostujočega branilca in natančno s slabšo nogo, desnico, zadel od Edersonove desne vratnice. Toda veselje domačih ni trajalo dolgo, saj je strel De Bruyneja v 81. minuti nesrečno v gol preusmeril branilec Joel Matip. Do konca se izid ni spremenil, četudi so bili rdeči bližje zmagi, a je odločilno v 87. minuti po strelu Fabinha proti praznim vratom posredoval Rodri.
 

Tottenham po Muri boljši še od Aston Ville


Na vrhu je tako ostal ostal Chelsea, ki ima 16 točk. Drugi je Liverpool s 15, Manchester City sledi s 14. Prav toliko točk imajo še Manchester United, Everton in Brighton. Na preostalih nedeljskih tekmah je Tottenham z 2:1 ugnal Aston Villo, novinec Brentford pa je bil boljši od West Hama prav tako z 2:1. Obračun med Crystal Palaceom in Leicestrom se je končal z 2:2. Za Tottenham je v 27. minuti vodilni zadetek dosegel vezist Pierre-Emile Højbjerg, ki ob visoki zmagi nad Muro v konferenčni ligi s 5:1 ni sodeloval, po izenačenju Ollieja Watkinsa v 67. minuti pa so Spursi zmago, ki je pomembna tudi za prihodnost trenerja Nuna Espirita Santa, slavili po zaslugi avtogola Matta Targetta iz 71. minute.

Že v soboto je Chelsea ugnal Southampton s 3:1, Manchester United in Everton pa sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Do zmag sta prišla še Leeds in Wolverhampton. Prvi je z 1:0 ugnal Watford, ki je v nedeljo odpustil trenerja Xisca Munoza, s katerim so se sršeni vrnili med elito, drugi pa je bil boljši od Newcastla (2:1). Tekmi med Brightonom in Arsenalom ter Burnleyjem in Norwichem sta se končali brez zadetkov.

Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo 16. oktobra po reprezentančnem ciklu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju prihodnje leto.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: