Letalo z argentinskim napadalcem pogrešano

Argentinski nogometaš Emiliano Sala je potoval v manjšem potniškem letalu iz Francije v Anglijo, ko je letalo izginilo z radarja. 
Fotografija: Emiliano Sala še v dresu Rennesa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Emiliano Sala še v dresu Rennesa. FOTO: AFP

Nogometaš Emiliano Sala je v zimskem prestopnem roku postal rekordna okrepitev Cardiff Cityja, ki ga je iz Nantesa pripeljal za 15 milijonov funtov. Argentinski napadalec se je z manjšim privatnim letalom peljal iz Francije, kjer se je poslovil od soigralcev v Nantesu, v Anglijo, kjer bi se moral pridružiti novim soigralcem v Cardiffu. 

Letalo je z radarjev izginilo v ponedeljek ob 20.50 po angleškem času, oblasti pa so takoj začele reševalno akcijo s čolni in helikopterji. Ponoči so morali iskanje pogrešanega letala zaradi slabih vremenskih razmer odpovedati, nadaljevali so ga danes ob 8. uri zjutraj, a oblasti na žalost sporočajo, da zaenkrat ni sledi o letalu in o Argentincu, prav tako ni informacij o točnem seznamu potnikov, so pa potrdili, da je bil Sala na pogrešanem letalu. 

Iz Cardiff Cityja so sporočili, da »zelo zaskrbljeno spremljajo iskalno akcijo in upajo, da se bo dogodek končal s srečnim koncem«, medtem ko je nogometaševa družina iz Argentine le sporočila, da je ob »novici ostala brez besed«. Iskanje Sale in letala se bo nadaljevalo, a dlje kot bodo pogrešani, manj verjetno je, da bodo potnike našli žive. 

Komentarji: