Liga prvakov: Messi junak Barcelone na Wembleyu

Nogometaši Crvene zvezde so na gostovanju v Parizu prejeli šest zadetkov, v dvoboju večera Tottenham gosti Barcelono. 
Fotografija: Messi je dvakrat zadel vratnico, v tretje je žoga le končala v mreži. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Messi je dvakrat zadel vratnico, v tretje je žoga le končala v mreži. FOTO: Reuters

Sredin večer v ligi prvakov je bil zelo zanimiv, najprej je PSG visoko premagal Crveno zvezdo, Beograjčani so morali šestkrat po žogo v svojo mrežo, junak je bil Neymar s tremi zadetki. V večernem terminu je bil v ospredju dvoboj Tottenhama in Barcelone, kjer so Katalonci prevladovali celo tekmo, a se Tottenham ni dal, v zaključku so pritiskali za izenačenje, a je bil Leo Messi spet jeziček na tehtnici pri zmagi s 4:2. 

Napoli je presenetljivo premagal Liverpool na San Paolu, Borussia Dortmund je s 3:0 odpravila Monaco, Jan Oblak je z Atleticom s 3:1 premagal Club Brugge, Schalke je v gosteh z 1:0 odpravil Lokomotiv, Inter pa v Eindhovnu z 2:1 PSV. Porto je bil na domačem igrišču z 1:0 uspešnejši od Galatasaraya. 
 

Tottenham : Barcelona


Dvoboj velikanov Barcelone in Tottenhama se na Wembleyu ni začel po željah domačih, Barcelona je povedla že v drugi minuti. Po izjemni podaji v prostor je Hugo Lloris zletel v prazno, Philippe Coutinho pa je z roba kazenskega prostora zadel v prazno mrežo. Barcelona tudi po zadetku prevladuje na sredini igrišča. Igra se je v nadaljevanju umirila, Tottenham pa prave priložnosti za zadetek še ni imel. 

Barcelona je do povišanja vodstva prišla po sijajni akciji, začel jo je Leo Messi, ki je našel Luisa Suareza, ta je zaposlil Philippa Coutinha, ki pa se je zapletel in poslal visoko žogo nazaj na rob kazenskega prostora. Iz ozadja je pritekel Ivan Rakitić in z volejem iz skoka poslal pravo bombo proti vratom Llorisa, ki je bil povsem brez moči. Do konca prvega polčasa je imela Barcelona vse pod nadzorom in če se bo v drugem polčasu ponovila slika iz prvega, bodo Londončani zelo težko prišli do vsaj točke. 

Philippe Coutinho je že v drugi minuti povedel Barcelono v vodstvo. FOTO: Reuters
Philippe Coutinho je že v drugi minuti povedel Barcelono v vodstvo. FOTO: Reuters


Na začetku drugega polčasa se je z obrambo Angležev poigraval Leo Messi, najboljši igralec na tekmi, a je v dveh zaporednih napadih zadel vratnico in ostalo je pri 2:0. Iz protinapada je upanje domačinom vlil Harry Kane, ki se je dobro znašel v kazenskem prostoru in s strelom po tleh lepo zadel, tudi vzdušje na Wembleyu je v trenutku postalo boljše. 

Veselje domačih ni trajalo dolgo, Messi je v tretji nevarni akciji vendarle našel pot do mreže. Argentinec je začel akcijo in na levem krilu lepo našel Jordija Albo, ta je žogo vrnil v kazenski prostor, Luis Suarez jo je prepustil Messiju, ta pa je s strelom po tleh tokrat le zadel in Barcelona vodi s 3:1. 

Tottenham ne igra najbolje, a je kljub vsemu še enkrat prišel do znižanja rezultata. Zadel je Erik Lamela, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa se je od Lengleta ravno toliko odbila, da je bil Marc-Andre ter Stegen brez moči. Tottenham v zaključku tekme pritiska, Londončani so vse bolj nevarni, predvsem Harry Kane in Lucas Moura sta zelo razpoložena. Lucas je imel v 84. minuti izjemno priložnost, a je Lenglet v zadnjem trenutku podstavil nogo in žoga se je odbila v kot. 

Londončani so se ob pritisku povsem odprli in Messi je še enkrat več znal kaznovati luknjo v obrambi domačinov. Po napaki Sissokoja je bil sam v kazenskem prostoru, brez težav je premagal Llorisa in zadel za 4:2 ter tako prinesel vse tri točke Barceloni. 
 

PSG : Crvena zvezda


Nogometaši Paris Saint-Germaina se na Parku princev merijo s Crveno zvezdo, ki se je v prvih 20 minutah dobro upirala Parižanom, nato pa je na hitro dvakrat udaril Neymar in Beograjčane pahnil na rob poraza. Neymar je prvi zadetek dosegel s prostega strela z 21 metrov, Milan Borjan je bil brez moči, le dobro minuto kasneje je Brazilec udaril še enkrat, tokrat je v kazenskem prostoru zadel po podaji Kyliana Mbappeja. Crvena zvezda je zdaj na robu poraza, če se bo tako nadaljevalo, se jim obeta do vrha polna mreža. 

Strelske vaje PSG se nadaljujejo, na 3:0 je v 37. minuti povišal Edinson Cavani, ki se je dobro znašel v kazenskem prostoru, žoga pa je po odboju premagala Borjana. Veliko priložnost za 4:0 je imel Kylian Mbappe, a je neoviran v kazenskem prostoru meril prek vrat, bolj natančen pa je bil Angel di Maria, ki je zlahka premagal Borjana. Crvena zvezda še pred koncem prvega polčasa zaostaja z 0:4 in obeta se ji pravi polom. 

Neymar se poigrava s Crveno zvezdo. FOTO: Reuters
Neymar se poigrava s Crveno zvezdo. FOTO: Reuters


V drugem polčasu je PSG umiril tempo igre, a si priložnosti še vedno ustvarjajo kot po tekočem traku, še višje vodstvo domačinov je z nekaj izvrstnimi obrambami preprečil Borjan. V 70. minuti je do svojega prvega zadetka prišel tudi Kylian Mbappe, ki je bil celo tekmo med najbolj aktivnimi, na 5:0 pa je povišal z neoviranim strelom z okrog petih metrov. 

V 74. minuti je častni gol za Crveno zvezdo, tudi prvega v tej sezoni lige prvakov, dosegel Marko Marin, ki je izkoristil hudo nepazljivo obrambo Parižanov in s strelom pod prečko premagala domačega vratarja Areolo. Izvrstni predstavi je piko na i postavil Neymar, ki je s prostega strela še enkrat neubranljivo zadel za 6:1 in za hat-trick na današnji tekmi, trener Tuchel mu je nato namenil predčasen odmor in aplavz celega stadiona. To je bil tudi končni izid, Schalke pa je Lokomotiv v Moskvi premagal z 1:0. 

 

Preberite še:

Komentarji: