Liverpool prekinil zmagoviti niz Cityja, Arsenal na vrhu

V 13. kolu angleškega nogometnega prvenstva remi v derbiju v Manchestru.
Fotografija: Erling Haaland je novi rekorder, mejo 50 golov je dosegel najhitreje v zgodovini angleške lige. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Erling Haaland je novi rekorder, mejo 50 golov je dosegel najhitreje v zgodovini angleške lige. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Nogometaši Arsenala so nova vodilna ekipa angleške lige. V 13. prvenstvenem kolu so v gosteh z 1:0 premagali Brentford in izkoristil medsebojni remi Manchester Cityja in Liverpoola ter oba prehiteli na lestvici. Arsenal je do polnega izkupička prišel v zadnjih minutah tekme, v 89. minuti je edini gol na tekmi dosegel Nemec Kai Havertz.

V Manchestru sta se City in Liverpool razšla z neodločenim izidom 1:1, domači so z golom Erlinga Haalanda v 27. minuti povedli, v 80. je izenačil Trent Alexander-Arnold. Liverpool je s tem prekinil niz 23 zaporednih zmag na domačem igrišču meščanov – zadnjič ni zmagal 31. decembra lani –, Haaland pa je dosegel svoj 50. gol v premier ligi, to mu je uspelo na 48. tekmi. Mejo 50 golov je dosegel najhitreje v zgodovini, doslej je bil rekorder Andy Cole, ki je za 50 golov potreboval 65 tekem.

Ekipa Pepa Guardiole je bila boljši tekmec, toda ni pokazala učinkovitosti, kar je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora kaznoval Alexander-Arnold.

Navijači Chelseaja so po zmagi svojih nogometašev proti Tottenhamu in osvojeni točki proti Cityju upali, da je kriza mimo in da se bo ekipa začela približevati mestom, ki vodijo v evropske pokale. A so hitro doživeli nov udarec, Londončane je tokrat s 4:1 ugnal Newcastle.

Po prvem polčasu jim sicer ni kazalo slabo, Raheem Sterling je izničil prvi gol domačih, ki ga je dosegel Alexander Isak. Toda v nadaljevanju sta Jamaal Lascelles ter Joelinton poskrbela za vodstvo domačih s 3:1, Chelsea je nato ostal še brez izključenega Reecea Jamesa, kar je s četrtim golom domače ekipe izkoristil Anthony Gordon.

Komentarji: