Liverpoolčani v tednu dni dvakrat proti rdečim vragom

Na Otoku so opravili žreb parov četrtega kroga pokala FA, derbi bo med Liverpoolom in Manchester Unitedom.
Fotografija: Aktualni angleški prvaki se bodo s svojimi rivali iz Manchestra pomerili tako v prvenstvu kot v pokalu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Aktualni angleški prvaki se bodo s svojimi rivali iz Manchestra pomerili tako v prvenstvu kot v pokalu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

V ponedeljek je bil opravljen žreb parov četrtega kroga pokala FA. Ta je poskrbel, da se bosta na derbiju pomerila najboljši angleški moštvi Liverpool in Manchester United, ki bosta le nekaj dni pred tem igrala tudi v prvenstvu.

Na Otoku sta sezono najbolje začela aktualni prvak Liverpool in Manchester United, ki se lahko v primeru drevišnje zmage nad Burnelyjem zavihti na sam vrh. Ljubitelji angleškega nogometa zato že nestrpno odštevajo dneve do 17. januarja, ko se bosta velika rivala, ki imata skupaj kar 39 državnih naslovov, pomerila na Anfieldu.

A usoda je hotela, da bosta prav ta kluba le nekaj dni kasneje, 23. januarja, tekmeca tudi v četrtem krogu pokala FA. Oba kluba sta bila v zadnjih letih neuspešna v tem tekmovanju, saj ga je United nazadnje osvojil leta 2016, Liverpool pa na pokalni naslov čaka od leta 2006.

Aktualni pokalni prvak Arsenal bo igral proti zmagovalcu dvoboja med Southamptonom in Shrewsburyjem, medtem ko je bil žreb zelo naklonjen Manchester Cityju in mu je za nasprotnika namenil četrtoligaša Cheltenham Town.

Tekme četrtega kroga bodo 23. in 24. januarja.

Preberite še:

Komentarji: