Ludogorec zabil devet golov, Partizan izločil Malatyaspor

Za preboj v skupinski del evropske lige ob Mariborčanih še Andraž Šporar, Kenan Bajrić in Miha Blažič.
Fotografija: Andraž Šporar (levo)in Kenan Bajrić (tretji z leve) bosta evropsko jesen lovila proti grškemu prvaku PAOK. FOTO: Slovan Bratislava
Odpri galerijo
Andraž Šporar (levo)in Kenan Bajrić (tretji z leve) bosta evropsko jesen lovila proti grškemu prvaku PAOK. FOTO: Slovan Bratislava

Ludogorec se bo v dvoboj z Mariborom za uvrstitev v skupinski del evropske lige podal z lepo popotnico strelskih vaj proti valižanskemu The New Saints. Tudi v povratni tekmi 3. kola kvalifikacij je napolnil mrežo tekmecev, zmagal je s 4:0, skupno pa z 9:0.

V zadnjem kvalifikacijskem situ za napredovanje med 32 najboljših v drugem kakovostnem razredu klubskega tekmovanja bodo igrali še trije slovenski legionarji: Andraž Šporar, Kenan Bajrić (oba Slovan Bratislava) in Miha Blažič (Ferencvaros). Slovaški prvak (Šporar je igral vso tekmo in ni zabil gola, Bajrića ni bilo v postavi) je izločil škotski Dundalk s skupnih 4:1 (1:0, 3:1), madžarski pa se je v zaključni del kvalifikacij za EL uvrstil iz kvalifikacij za ligo prvakov, v katerih ga je s 5:1 (1:1, 4:0) izločil zagrebški Dinamo.

Težjo nalogo čaka Slovan, ki se bo v skupini državnih prvakov pomeril z grškim prvakom PAOK (najprej bo igral doma), medtem ko ima Ferencvaros v litovski Suduvi na papirju lažjo nalogo. Prvo tekmo bo gostoval.

Turški klub Yeni Malatyspor, ki je v 2. kolu kvalifikacij za EL izločil Olimpijo, je potegnil krajšo proti beograjskemu Partizanu. Na domačem igrišču je zmagal le z 1:0, a je bilo premalo, ker je v Beogradu izgubil z 1:3. Strelec je bil Adis Jahović, pri čemer so imeli domači tudi nekaj smole, saj so bili prikrajšani za enajstmetrovko po igri z roko enega od Partizanovih igralcev. Rijeka pod taktirko trenerja Igorja Bišćana je še drugič zanesljivo premagala Aberdeen z 2:0, skupno s 4:0.

Prve tekme 4. kola kvalifikacij bodo 22. t. m.

Komentarji: