Mandarićeva decembrska čistilna akcija

Po menjavi trenerja pri NK Olimpija na vrsti še igralske rokade
Fotografija: Andrej Vombergar (desno) je pri Olimpija prehodil pot od pekla do raja in postal eden od najdragocenješih igralcev.
FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Andrej Vombergar (desno) je pri Olimpija prehodil pot od pekla do raja in postal eden od najdragocenješih igralcev. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Na Dunaju so privrženci Rapida z neprikritim veseljem sprejeli vest, da se Zoran Barišić poslavlja od Olimpije, čeprav njegovega odhoda pri ljubljanskem klubu niso potrdili niti včeraj. Za spletno stran dunajskega dnevnika Der Standard naj bi Barišić potrdil odhod in razkril, da se je s klubom razšel, ker ni želel delovati po nareku predsednika Milana Mandarića. Navijači Rapida bi radi videli Barišića v svojem klubu v vlogi športnega direktorja.

Barišićev naslednik pri Olimpiji je zavit v tančico skrivnosti. Prvi favorit Igor Jovičević naj bi se umaknil, ker so mu pri Dinamu namenili vlogo najodgovornejšega moža najpomembnejših mlajših kategorij – od kadetov in mladincev do članskega moštva B. Zato so se okrepile zamisli, da bi Mandarić položaj trenerja do konca sezone zaupal Robertu Pevniku ali Safetu Hadžiću.

Domača rešitev bi bila v skladu s predsednikovim načrtom o skrajni pocenitvi moštva, ki se je že začelo z odstranitvijo Branka Ilića in Roka Kronavetra. Naprodaj so tako rekoč vsi igralci, vključno z "čez noč" najdragocenejšim Andrejem Vombergarjem.

Argentinski Slovenec je bil poleti že "bivši", zdaj ima celo več ponudb. Z Olimpijo ima Vombergar pogodbo do junija leta 2020, a po vsem, kar je prestajal v klubu, ni več tako zagret, da bi ostal za vsako ceno.

Komentarji: