Maradona zapustil 86 milijonov dolga, naprodaj hiše in avtomobili

Maradona je med letoma 1984 in 1991 v Neaplju zaslužil 43 milijonov ameriških dolarjev, umrl je s premoženjem vrednim 100.000 dolarjev.
Fotografija: Diego Maradona tik pred strelom za t. i. gol stoletja na SP 1986 v Mehiki. FOTO: Grafico/Wikipedia
Odpri galerijo
Diego Maradona tik pred strelom za t. i. gol stoletja na SP 1986 v Mehiki. FOTO: Grafico/Wikipedia

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona bo za vedno zapisan v zgodovino kot eden največjih velemojstrov čudovite igre z žogo. Svetovni nogometni družini je zapustil ogromno nepozabnih trenutkov, čudovitih potez in kontroverznih spominov.

Le štirje v Argentini imajo takšen avtomobil

Sloviti Diego, čigar vrhunec je bil naslov svetovnega prvaka iz Mehike 1986, ob tem pa je v majici Napolija dvakrat osvojil scudetto (1987, 1990), je življenje zajemal z veliko žlico. Končal ga je lani, le slab mesec po dopolnjenem 60. letu starosti. Zanamcem ni pustil le neizbrisnih spominov, pač pa tudi – dolgove.

image_alt
Čeferin: Maradona je imel v osemdesetih enak pogled kot 35 let pozneje

image_alt
Katanec: Maradona bi bil v današnjem nogometu še boljši

Po poročanju argentinskih medijev je svojim potomcem zapustil kar 86 milijonov evrov dolga. Maradona naj bi med letoma 1984 in 1991 v Neaplju zaslužil 43 milijonov ameriških dolarjev, umrl je s premoženjem vrednim 100.000 dolarjev, resnica pa je bila očitno še bolj drastična. V Buenos Airesu bodo organizirali javno dražbo njegovega premoženja, s katero bodo potomcem pomagali vsaj delno odplačati vrtoglavi dolg.

Na dražbi bodo hiša z bazenom v soseski Villa Devoto z začetno ceno 900.000 dolarjev – kupil jo je staršema po prestopu v Boco Juniors –, počitniška hiša v resortu Mar de Plata z izklicno vrednostjo 65.000 dolarjev, avtomobil znamke BMW 750I z začetno vrednostjo 225.000 dolarjev – v Argentini naj bi bili le štirje takšni – ter številne druge nepremičnine, avtomobili in tudi zgodovinski osebni predmeti Diega Maradone. Dražba se bo začela 19. decembra.

Preberite še:

Komentarji: