Maribor pomni nokavt, ki mu ga je zadalo Krško

Danes in jutri po dve tekmi 17. kola v 1. SNL
Fotografija: Stara znanca Luka Zahović in Marko Zalokar bosta tudi v Ljudskem vrtu v središču pozornosti mariborsko-posavskega dvoboja. Foto Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Stara znanca Luka Zahović in Marko Zalokar bosta tudi v Ljudskem vrtu v središču pozornosti mariborsko-posavskega dvoboja. Foto Blažž Samec/Delo

Tudi vodilno moštvo 1. SNL Maribor v 17. kolu zapira poglavje domačih tekem v jesenskem delu prvenstva. Današnji gost v Ljudskem vrtu bo Krško, ki je spomladi ukradlo šampionski naslov in zdaj plačuje karmični davek za povzročitev vijoličnih bolečin. V Celju bo danes tudi lokalni savinjsko-šaleški derbi, nedeljski paket tekem pa se bo zaokrožil v Kranju in Novi Gorici.

Celje: Celje – Rudar (sobota, sodnik Mitja Žganec, 14.45): Niti piškavega graha se ne splača staviti. Savinjsko-šaleški derbi je preveč nepredvidljiv in lahko ponudi privlačno tekmo z razburljivim razpletom. Moštvi sta bolj izenačeni, kot je kazala jesen, v kateri se je Rudar iz tekme v tekmo boril, da bi ujel ritem zmag, Celje pa je nenehoma puščalo vtis, da bi lahko iztržilo več, kot je.

Maribor: Maribor – Krško (Nejc Kajtazović, 16.15): Posledic marčevskega pustošenja Krškega v Ljudskem vrtu (2:0) v Mariboru še niso odpravili. V navideznem miru trener Darko Milanič in igralci zaenkrat delujejo šampionsko, čeprav se kot hudič križa bojijo pretesnega Olimpijinega dihanja za ovratnik. Zato so v načrtu zadnjih treh tekem izključno tri zmage. Prva naj bi bila danes najmanj rutinska. A ta bi naj bila tudi marca, pa se je spremenila v kalvarijo. Potenciali Krčanov so večji od uvrstitve na lestvici, vprašanje je le, če bodo po odhodu trenerja Alena Ščulca prijemi svetovalca Milana Đuričića obrodili sad. Nekoč je zdaj že 73-letnega asketa uporabil tudi Zlatko Zahović, da je postavil temelj ali dva šampionskega Maribora, zdaj so njegovo bogato nogometno znanje najeli Krčani.

Kranj: Triglav – Domžale (nedelja, Vojko Goričan, 13): Maja je bilo 0:4. Novembra? Odgovora ne poznajo niti vedeževalke. Triglav je v tej sezoni že nekajkrat prijetno presenetil, Domžale pa še večkrat razočarale. Ena od tekem s presenečenjem in razočaranjem je bila prav prva medsebojna v Domžalah, ki so jo gostje zmagali v zadnjih trenutkih. Nekaj je gotovo, to bo tekma na nož, ki jo v revialno lahko spremeni le kakšen učinkovit preblisk Domžalčanov.

Nova Gorica: Gorica – Aluminij (Damir Skomina, 15): Ena točka od dvanajstih v zadnjih štirih tekmah je bilanca Gorice. Namesto, da bi bila zanesljivo na tretjem mestu, je zdrsnila na četrtega in ji grozi še zdrs nižje. Eden od krivcev je napadalec Andrija Filipović, ki se bo po odsluženi kazni lahko oddolžil le z golom ali dvema, vrednima treh točk. Aluminij v Novi Gorici v šestih tekmah še ni osvojil točke.

Preberite še:

Komentarji: