Olimpija v Sežani odgovorila Mariboru, prvak še vedno brez zmage

Na vrhu lestvice SNL kotirajo Mariborčani, Koprčani in Ljubljančani, Mura brez zmage tudi v Kidričevem.
Fotografija: Aldair je zabil gol svojim nekdanjim soigralcem. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aldair je zabil gol svojim nekdanjim soigralcem. FOTO: Jože Suhadolnik

Na vrhu lestvice 1. SNL ni prišlo do sprememb, potem ko so zmagali Maribor, Koper in Olimpija, državni prvaki iz Murske Sobote pa so vnovič ostali brez zmage. Olimpija je po treh odigranih tekmah nove sezone še neporažena. V Sežani je na gostovanju pri Kraševcih prišla do druge zmage in ob tekmi manj za dve točki (9-7) zaostaja za trenutno vodilnim Mariborom. Tabor, ki je izgubil še drugo tekmo na domačem štadionu, je po drugem porazu na štirih tekmah ostal pri štirih točkah.

Ljubljančani so na tekmi prvi resno zagrozili, ko je nekdanji član Tabora Aladir Djalo v deveti minuti prišel v kazenski prostor, na koncu pa žogo poslal mimo gola. Ob tem se je s skokom in posledično podajo do Aldairja izkazal novinec v Olimpijinem napadu Lamine Tallo. Prav slednji je v 34. minuti priigral najstrožjo kazen za Olimpijo, potem ko ga je na robu kazenskega prostora spotaknil Klemen Nemanič. Sežanci se z odločitvijo sodnikov niso strinjali, a kot se je izkazalo, to zanje ni imelo hudih posledic, saj je Jan Koprivec nato obranil strel Timija Maxa Elšnika z bele pike.


Crnomarković zabil po en gol na vsaki strani


V prvem delu so sicer malce konkretnejšo igro pokazali izbranci Sava Miloševića, medtem ko domači niso praktično niti enkrat ogrozili Nejca Vidmarja v ljubljanskih vratih. V uvodu drugega dela je od daleč poskusil Tom Alen Tolić, a je bil kar daleč od uspeha po previsokem strelu. Zato pa so Kraševci povedli v 52. minuti, ko je Dino Stančič sprožil z leve strani kazenskega prostora, žogo pa je nesrečno in nespretno v lastno mrežo preusmeril Đorđe Crnomarković. Toda branilec Olimpije se je kmalu odkupil, štiri minute pozneje je namreč z glavo izenačil po podaji Almedina Ziljkića iz kota z desne strani.

V Sežani ni manjkalo zanimivih dvobojev. FOTO: Jože Suhadolnik
V Sežani ni manjkalo zanimivih dvobojev. FOTO: Jože Suhadolnik


V 60. minuti je imel Tabor prek Tolića novo priložnost, a mu v bližini gola ni uspelo sprožiti pravega strela, tako da je Nejc Vidmar žogo lahko ujel. Takoj zatem pa je Olimpija prišla do vodstva, potem ko se je Aldair Djalo odločil za strel z desne strani kazenskega prostora, Tall je pred vrati žogo zgrešil, to pa je toliko zmedlo Koprivca, da je žogo le s pogledom pospremil v mrežo.

V 64. minuti je cilj le za malo zgrešil Ziljkić z roba kazenskega prostora, Sežančanom pa kljub želji po izenačenju napad nikakor ni stekel, tako da z izjemo enega posredovanja po strelu po sredini vrat Vidmar ni imel veliko dela. V 86. minuti je poskusil še Til Mavretič od daleč, toda tudi on ni bil natančen, tako kot Stančič ob začetku sodniškega dodatka.

Almedin Ziljkić v akciji. FOTO: Jože Suhadolnik
Almedin Ziljkić v akciji. FOTO: Jože Suhadolnik


Izidi, 4. kolo:
Bravo : Celje 2:1 (Kramarič 70., 90.-11 m; Svetlin 32.)
Kalcer Radomlje : Maribor 1:2 (Varga 65.; Vrhovec 16.-11m, Sirk 26.)
CB24 Tabor : Olimpija 1:2 (Crnomarković avt. 52.; Crnomarković 56., Aldair 61.)
Aluminij : Mura 1:1 (Kadrić 31.; Lotrič 21.)
Koper : Domžale (preloženo)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Mariborčanom vse točke pri novincu


Vijoličasti so v 4. kolu 1. SNL dosegli še tretjo zmago, edini poraz imajo iz derbija z Olimpijo. Tokrat so Kalcer iz Radomelj, ta je doživel prvi poraz, v gosteh premagali z 2:1. Mariborčani so začeli podjetneje, prevzeli pobudo, v 16. minuti pa so tudi povedli. Rok Jazbec je na vrhu kazenskega prostora spotaknil Aljošo Matka, zaradi česar je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini unovčil Blaž Vrhovec.

Blaž Vrhovec je iz najstrožje kazni prvi načel mrežo Radomelj. FOTO: Jure Banfi
Blaž Vrhovec je iz najstrožje kazni prvi načel mrežo Radomelj. FOTO: Jure Banfi


Izbranci trenerja Simona Rožmana so bili blizu novemu zadetku v 25. minuti, a je Rok Sirk za malo žogo poslal mimo vratnice iz bližine z leve strani. A že v naslednji minuti se je mariborski napadalec prvič vpisal med strelce, ko je z glavo zadel po Matkovi podaji z leve strani. V 28. minuti pa so po zmedi v mariborskem kazenskem prostoru do svoje prve priložnosti prišli tudi Radomljani, streljal je Ivan Šarić, toda zadel le vratnico.

Radomlje pa so se v igro vrnile v 65. minuti, ko je po odbijanju žoge pred vrati Maribora Saša Varga s peto spretno ugnal Ažbeta Juga za znižanje zaostanka na 1:2. Pozneje pravih priložnosti ni bilo do same končnice tekme, v 90. pa je malce z desne sprožil Nino Žugelj in za kakšen meter zgrešil vrata gostiteljev.

Preberite še:

Komentarji: