Matjaž Kek in Rusi v Splitu, Slovaki ne

Hrvaška je potrdila prizorišča, na katerih bo njena reprezentanca igrala do konca kvalifikacij za SP v Katarju.
Fotografija: Slovenski selektor Matjaž Kek med tekmo z Rusijo v Sočiju. FOTO: Evgenia Novozhenina/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski selektor Matjaž Kek med tekmo z Rusijo v Sočiju. FOTO: Evgenia Novozhenina/Reuters

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je potrdila prizorišča in štadione, na katerih bo njena reprezentanca igrala do konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Hrvati bodo končali ciklus boja za Katar v Splitu, kjer bodo 14. novembra gostili Rusijo. Štadion Poljud bo 7. septembra tudi prizorišče sosedskega derbija s Slovenijo, Slovaki pa bodo 11. oktobra gostovali v Osijeku.

image_alt
Kako je Aleksander Čeferin prepotoval 25.000 kilometrov

 
Septembrski večer v Splitu bo prinesel eno ključnih tekem za slovensko reprezentanco, ki je začela pot proti Katarju z odmevno zmago nad Hrvaško v Stožicah, nato pa odpovedala v Sočiju in Nikoziji. Selektor Matjaž Kek in njegovi aduti bodo septembra lovili najmanj 7 točk v tekmah s Slovaško (1. 9.), Malto (4.9.) – obe bosta v Ljubljani – in Hrvaško.

image_alt
Matjaž Kek kot Gareth Southgate, to je treba izkoristiti

 
Pogled na trenutni vrstni red kvalifikacijske skupine H ni prijeten: na vrhu kotirata Hrvaška in Rusija s po 6 točkami, sledijo Slovaška 5, Ciper 4, Slovenija 3 in Malta 1. Slovenci morajo torej čim prej začeti zbirati točke, če želijo pristati vsaj na drugem mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za SP 2022.

Preberite še:

Komentarji: