Matjaž Kek pričakovano poiskal okrepitve tudi v Rusiji

Med aduti za junijski napad na Avstrijo in Latvijo tudi domnevno vprašljivi nosilci igre Oblak, Krhin in Verbič.
Fotografija: "Želim zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti," je potegnil črto pod seznam reprezentantov 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
"Želim zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti," je potegnil črto pod seznam reprezentantov 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk

Boj za vseeevropsko prvenstvo se preveša v ključni del, tekmi z Avstrijo (7. 6.) in Latvijo (10. 6.) bosta odgovorili na številna vprašanja, ki si jih zastavlja slovenski selektor Matjaž Kek. Mariborčan bo krenil v Celovec in Rigo s pričakovanim arzenalom v rokah, med glavnimi aduti bosta razigrana napadalca Andraž Šporar in Robert Berić.Slovenska reprezentanca se bo zbrala v četrtek na Brdu, nato krenila v Kranjsko Goro, njena podoba pa še ni dokončna. Selektor bo namreč upošteval razplet finala slovenskega pokala, v katerem se bosta v četrtek (20.15) merila Maribor in Olimpija, in odziv nekaterih nogometašev na prvih treningih. Začetnih izzivov mu namreč ne manjka.

"Drži, toda s tem se soočata tudi avstrijski in latvijski selektor. Rene Krhin je na poti iz Nantesa v domovino, Benjamin Verbič je trenutno še v Kijevu, ravnokar sem govoril tudi z njim. Izžarevata veliko željo po pravočasni vrnitvi, zato sem ju pripravljen čakati. Verjamem, da bo z Janom Oblakom vse ok. Tudi Andraž Šporar je začutil bolečine v rami, s katerimi se je že boril ... bomo videli," je ocenil Matjaž Kek, ki bo aktiviral najmanj še enega napadalca (najbrž Luka Zahović, manj verjetno Tim Matavž) in vratarja (morda Nejc Vidmar).

Selektor nogometne reprezentance Matjažž Kek je bil med druženjem z novinarji dobre volje. FOTO: Mavric Pivk
Selektor nogometne reprezentance Matjažž Kek je bil med druženjem z novinarji dobre volje. FOTO: Mavric Pivk


Selektor ima eno od orožij tudi v mladi reprezentanci (U-21), ki jo v zadnjih letih uspešno vodi Primož Gliha. "Adam Gnezda Čerin je zaenkrat predviden za nastop v selekciji U-21, tudi mene zanima, kako bo igral na močni prijateljski tekmi s Švico," je pojasnil Kek, ki ne izključuje dodatnih sprememb v kadru v primeru "slabih novic" v prvih dneh skupnih priprav na Gorenjskem.


Denis Popović pričakovano edini novinec v jati


Med njegovimi aduti za junijski napad na Avstrijo in Latvijo so torej domnevno vprašljivi nosilci igre Oblak, Krhin in Verbič, edini novinec v jati je pričakovano Denis Popović, 29-letni zvezni nogometaš Orenburga. "Denis je gotovo eden od zanimivih igralcev, ki se je dobro vklopil v Rusiji, enako dobro pa je letos deloval Žan Majer v italijanski serie B in si priigral napredovanje v serie A. Želim zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti," je potegnil črto pod seznam reprezentantov 57-letni Mariborčan.

Matjaža Keka in njegove izbrance v izločilnih bojih za EP čakata tekmi na tujem. FOTO: Blaž Samec
Matjaža Keka in njegove izbrance v izločilnih bojih za EP čakata tekmi na tujem. FOTO: Blaž Samec


V skupini G sicer po dveh krogih vodi Poljska s šestimi točkami, Severna Makedonija in Izrael jih imata po štiri, Slovenija dve, Avstrija in Latvija pa sta še brez točk.

Preberite še:

Komentarji: