Matjaž Kek s Fifa in slavnimi kolegi o SP na vsaki dve leti

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se bo s selektorji posvetovala o prihodnosti nogometa, spremembah koledarja, o izvedbe svetovnega prvenstva ...
Fotografija: Slovenski selektor Matjaž Kek se bo na povabilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) udeležil spletnega posveta o prihodnosti nogometa. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Slovenski selektor Matjaž Kek se bo na povabilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) udeležil spletnega posveta o prihodnosti nogometa. Foto: Jure Eržen/Delo

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes sporočila, da se bo s selektorji državnih reprezentanc ta teden posvetovala o prihodnosti mednarodnega nogometa oziroma o morebitnih spremembah koledarja, med drugim tudi o možnosti izvedbe svetovnega prvenstva na vsaki dve leti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Selektorje, med njimi tudi slovenskega Matjaža Keka, bo Fifa povabila na spletno konferenco, ki jo bo vodil šef oddelka za globalni razvoj, Francoz Arsene Wenger.

Wenger, nekdanji dolgoletni trener Arsenala, je v izjavi za javnost Fife poudaril, da so mnenja selektorjev ključnega pomena pri načrtovanju koledarjev tekmovanj pod okriljem Fife v prihodnjem obdobju.

»Priložnosti, da se pogovorimo, so zelo redke. Zato moramo spoštovati ta dialog, saj lahko s tem zaščitimo edinstveno mesto, ki ga ima nogomet v svetu,« je še dejal 71-letni funkcionar Fife.

Svetovalna skupina okoli Wengerja je pred časom predlagala mundial na vsaki dve leti od 2028 naprej, vmes pa bi potekala celinska tekmovanja. Veliko deležnikov znotraj nogometa, vključno z Evropsko (Uefa) in Južnoameriško nogometno zvezo (Conmebol), je odločno proti tem načrtom.

V zadnjih dneh je tudi Mednarodni olimpijski komite izrazil zaskrbljenost nad morebitnimi posledicami za druge športe in zahteval dialog s Fifo glede njenih načrtov.

Preberite še:

Komentarji: