Messi bo imel v puščavi zadnjo priložnost

Lionel Messi meni, da Argentina ni favorit na mundialu v Katarju, ampak čuti energijo iz SP 2014, ko je nastopila v zadnjem dejanju.
Fotografija: Lionel Messi bo v Katarju še zadnjič poskusil priti do naslova svetovnega prvaka. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi bo v Katarju še zadnjič poskusil priti do naslova svetovnega prvaka. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

Kapetan argentinske nogometne reprezentance Lionel Messi je potrdil, da bo letošnje svetovno prvenstvo v Katarju zanj tudi zadnje v karieri.

Zvezdniški napadalec Paris Saint-Germaina bo poskusil priti do lovorike, ki je še nima. »To je zagotovo moje zadnje SP,« je nemška tiskovna agencija dpa povzela Messijevo izjavo za Star+.

Petintridesetletni sedemkratni dobitnik zlate žoge je dodal, da ne verjame, da je Argentina glavni kandidat za naslov na turnirju, ki se bo začel 20. novembra.

»Ne vem, če smo veliki favoriti, ampak Argentina je vedno med kandidati zaradi naše zgodovine, pomena in tudi zaradi načina, kako smo se kvalificirali,« je dodal Messi in nadaljeval: »Toda nismo glavni favoriti. Mislim, da so nekatere ekipe pred nami, ampak smo pa blizu njim.«

Poudaril je še, da se na SP lahko marsikaj zgodi in da favoriti ne zmagajo vedno. »Vidim podobne stvari v tej ekipi, kot sem jih videl leta 2014,« je povedal Messi, ki je prav 2014 prišel najbližje doslej pokalu prvaka, v finalu je Argentino premagala Nemčija.

Preberite še:

Komentarji: