Parižanom nista pomagala niti dva gola Mbappeja, niti vstop Neymarja

Petkov večerni derbi v Franciji, kjer sta se merila Monaco in Paris Saint-Germain, je napovedal razburljiv konec tedna.
Fotografija: Cesc Fabregas in Monacov trener Niko Kovač. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Cesc Fabregas in Monacov trener Niko Kovač. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Po reprezentančnem premoru in koncu rednega dela lige narodov se nadaljujejo državna prvenstva v najboljših evropskih ligah. Že petkov večerni derbi v Franciji, kjer sta se merila Monaco in Paris Saint-Germain (3:2), je napovedal silno razburljiv konec tedna.

Parižani, branilci naslova, so doživeli tretji poraz v tej sezoni na dramatičen način. Čeprav so vodili že z dvema goloma Kyliana Mbappeja, so na koncu izgubili. Sodnik jim je vmes razveljavil dva gola zaradi ofsajda (pri vodstvu z 0:2), gostom pa ni pomagalo niti dejstvo, da je njihov trener Thomas Tuchel v drugem polčasu angažiral menda rahlo poškodovanega Neymarja.

Kylian Mbappe je zabil dva gola za PSG, ki je ostal praznih rok. FOTO: Valery Hache/AFP
Kylian Mbappe je zabil dva gola za PSG, ki je ostal praznih rok. FOTO: Valery Hache/AFP


Po novem ima PSG le še štiri točke prednost pred najbližjim zasledovalcem, ki je postal prav Monaco. Slednjega uspešno vodi hrvaški trener Niko Kovač, sicer eden od arhitektov letošnjega evropskega prvaka Bayerna.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Flickov jubilej


Bayern pod vodstvom Hansija Flicka ruši vse pred seboj. Zanj bo sobotna tekma z Werderjem že 50. na bavarski klopi. Zbral je 45 zmag, 1 remi in samo 3 poraze. Bayern pod njim dosega 3,3 gola na tekmo v bundesligi. Zadnji naslov si je zagotovil junija z zmago v Bremnu, Werder pa je nazadnje v Münchnu izgubil z 1:6.

Standings provided by SofaScore LiveScore


V Španiji branilca naslova Real Madrid čaka težko gostovanje pri Villarrealu. Trener Zinedine Zidane ne bo mogel računati na kapetana Sergia Ramosa, izpustil bo vsaj tri tekme zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi med Španijo in Nemčijo (6:0). Real je pred premorom doživel zaušnico z 1:4 v Valencii.

Jose Mourinho želi pripeljati Tottenham na vrh. FOTO: Dave Thompson/Reuters
Jose Mourinho želi pripeljati Tottenham na vrh. FOTO: Dave Thompson/Reuters


Villarreal, ki leži nedaleč od Valencie, je s trenerjem Unaijem Emeryjem že šest tekem neporažen in je drugi na lestvici, dve točki za Real Sociedadom. Real Madrid ima dve točki manj od Villarreala, ampak še tekmo v dobrem. Vodilni Real Sociedad bo v nedeljo gostoval pri presenetljivem Cadizu.
 

Atleti brez Suareza


Derbi kola pa bo jutri ob 21. uri, ko se bosta srečala Atletico Madrid našega Jana Oblaka in Barcelona. Slednja je šele osma na lestvici la lige, vendar je odigrala šele sedem tekem, dve manj od vodilnega dvojca. Tudi Atletico je pri sedmih tekmah, a ima šest točk več od Barcelone, z dvema zmagama bi bil vodilni. V la ligi je neporažen že 23 tekem zapored, kar je klubski rekord. Škoda, ker Luis Suarez zaradi okužbe ne bo mogel igrati proti bivšemu klubu, bo pa zanimivo gledati dvoboj napadalcev Lionela Messija in Joaa Felixa. Proti bivšemu klubu pa bo igral Antoine Griezmann.

Standings provided by SofaScore LiveScore


V Angliji bo branilec naslova Liverpool, ki so ga zdesetkale poškodbe in covid-19 (še vedno je okužen Mohamed Salah), gostil vodilni Leicester. Z zmago bi ga prehitel na lestvici. Zelo zanimivo bo v severnem Londonu, kjer bo drugouvrščeni Tottenham Joseja Mourinha gostil Manchester City Pepa Guardiole. City s tekmo manj zaostaja za pet točk za Liverpoolom in Tottenhamom. Manchester United bo jutri igral doma z West Bromwichem, ki je še brez zmage.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Zlatan Ibrahimović še naprej blesti pri Milanu. FOTO: Miguel Medina/AFP
Zlatan Ibrahimović še naprej blesti pri Milanu. FOTO: Miguel Medina/AFP


V Italiji bo Atalanta našega Josipa Iličića v soboto ob 18. uri igrala pri Spezii, ob 20.15 bo Juventus gostil Cagliari. Derbi osmega kola bo v nedeljo, ko bo ob 20.45 vodilni Milan gostoval pri tretjem Napoliju. Bo Gennaro Gattuso ugnal klub, v katerem je pustil največji pečat? Zlatan Ibrahimović pravi: ne. Inter Samirja Handanovića bo v nedeljo gostil Torino. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: