Messi proti Ronaldu za prestiž tudi v zraku

Najboljša nogometaša na svetu imata zasebni letali istega proizvajalca, a različnih modelov.
Fotografija: Lionel Messi si je pred dvema letoma z nakupom letala olajšal potovalne skrbi. FOTO: FCBarcelonaFl/Twitter
Odpri galerijo
Lionel Messi si je pred dvema letoma z nakupom letala olajšal potovalne skrbi. FOTO: FCBarcelonaFl/Twitter

Najboljši nogometaš na svetu in tudi najbolje plačani Lionel Messi si je pred dvema letoma omisli svoje letalo. Prav z njim je včeraj odpotoval v domovino, na letalu pa so mu družbo delali tudi reprezentančni kolegi Marcos Acuna, Lucas Ocampos, Paulo Dybala, Nicolas Otamendi in Juan Foyth, ker se je želel izogniti možnosti okužbe z virusom sars-cov-2.

Argentina bo v naslednjih dnevih igrala prvi dve kvalifikacijski tekmi za SP proti Ekvadorju in Boliviji. Med povabljenci na razkošno letalo znamke Gulfstream V je bil tudi prijatelj njegov Luis Suarez, ki se bo pridružil urugvajski reprezentanci.

 FCBarcelonaFl/Twitter
 FCBarcelonaFl/Twitter


Rabljen je stal le 13 milijonov evrov


Messi je rabljeni Gulfstream V, model 2004, kupil leta 2018 za samo 13 milijonov evrov. Dolgo je 29 m, širok 28 m in visok 8 m, narejen je bil v Združenih dražavah Amerike.

Običajno ga Messi uporablja za prevoze z družino na počitnice, zaradi poslovnih obveznosti pa je njegov največji uporabnik oče Jorge Messi.

Razkošno letalo je izjemno uporabno. V njem je šestnajst sedežev, ki se lahko spremenijo v osem postelj. V njem sta dve spalnici, ena med njimi ima kabino za prho, in dve kuhinji.

 FCBarcelonaFl/Twitter
 FCBarcelonaFl/Twitter


V čigavi lasti je letalo, ni težko ugotoviti. Na repu je Messijeva št. 10. Tudi pri vstopanju v letalo ni nobenega dvoma o tem, komu pripada. Na vsaki od stopnic so poleg njegovega imena zapisana tudi imena treh sinov in soproge.


Ronaldo si je izbral novejšega


Messijev veliki tekmec Cristiano Ronaldo v svojem zvezdniškem slogu ni bil tako varčen kot Argentinec. Kupil si je prav tako Gulfstream, a novejši model G200, za katerega je odštel dobrih 20 milijonov €. Ronaldovo plovilo je sicer manjše in sprejme do deset ljudi.

Ronaldovo zračno razkošje. FOTO: TeamCRonaldo/Twitter
Ronaldovo zračno razkošje. FOTO: TeamCRonaldo/Twitter


 

Preberite še:

Komentarji: