Mihajlović v boj z levkemijo

Nekdanji nogometni as začasno zapušča klop Bologne.
Fotografija: Siniša Mihajlović je napovedal vojno bolezni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Siniša Mihajlović je napovedal vojno bolezni. FOTO: Reuters

Bologna – Srbski nogometni trener Siniša Mihajlović je na novinarski konferenci v Bologni, kjer bodi tamkajšnje člansko moštvo, razkril, da boleha za levkemijo. V pokončni drži poudarja, da bo dobil tudi to bitko.

Petdesetletni Mihajlović je pred nekaj tedni z italijanskim prvoligašem podpisal dolgoročno pogodbo, a nato z ekipo ni odšel na priprave zaradi povišane temperature. Testi so pokazali, da gre za nekaj veliko resnejšega in so mu predlagali agresivno zdravljenje.
 

Bologna ga podpira


»Ko sem izvedel novico, je bil to zame hud udarec. Cele dneve sem jokal, življenje se ti vrti pred očmi. To niso solze strahu. Spoštujem bolezen, a se ji bom uprl, pokončno, tako kot sem vedno počel,« je pojasnil nekdanji odlični nogometaš in dodal: »Komaj čakam, da grem v bolnišnico in začnem ta boj. Je agresivna oblika levkemije, a jo je mogoče premagati. To sem pojasnil tudi svojim igralcem. Povedal sem jim, da moramo napasti in zmagati. Če bomo le čakali in se skušali braniti, nam ne bo uspelo. V svoji bitki moram uporabiti taktiko z igrišča. Brez dvoma, dobil bom tole bitko. Zmagal bom za družino, za otroke, za tiste, ki me imajo radi.«

Mihajlović je dobil podporo kluba: »Podpiramo Sinišo. Bologno bo vodil, dokler mu ne poteče pogodba. Z nami bo, karkoli se zgodi. Čeprav se ne bo zgodilo nič, kajti ta človek je zelo močan. Torej, naj bom jasen, Siniša bo trener Bologne, nič se ne bo spremenilo,« je zagotovil direktor kluba Walter Sabatini.

Komentarji: