Mijatović ustoličil pričakovanega naslednika Primoža Glihe

V ponedeljek zbor reprezentance U21 za prihajajoči pripravljalni tekmi proti Nemčiji in Rusiji.
Fotografija: Mile Aćimović je sprejel velik prvi izziv v svoji trenerski karieri. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Mile Aćimović je sprejel velik prvi izziv v svoji trenerski karieri. FOTO: Uroš Hočevar

Novi izvršni odbor NZS je na svoji prvi seji, ta je zaradi okoliščin potekala preko videokonference, sprejel predlog predsednika NZS, Radenka Mijatovića, o razrešitvi Primoža Glihe s položaja selektorja reprezentance U-20/U-21. Novi selektor mlade reprezentance je postal Milenko Ačimović.


Prvi preizkušnji proti Nemčiji in Rusiji

 
Izvršni odbor NZS je sledil predlogu Radenka Mijatovića in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina in je na položaj selektorja mlade reprezentance imenoval Milenka Ačimovića. Nekdanji slovenski reprezentant, s Slovenijo je nastopil na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, bo prihajajoči ponedeljek zbral reprezentante za pripravljalni tekmi proti Nemčiji (12. november) in Rusiji (17. november).

Radenko Mijatović je povlekel pričakovano potezo. FOTO: Jože Suhadolnik
Radenko Mijatović je povlekel pričakovano potezo. FOTO: Jože Suhadolnik

 
Ačimović ima za sabo zanimivo igralsko kariero, med drugim je igral v Crveni Zvezdi, angleškem premierligašu Tottenhamu, s francoskim Lillom je igral v ligi prvakov, se preizkusil tudi v arabskem svetu, kjer je igral za Al Ittihad, kariero je končal v majici dunajske Austrie.
 
Slovenijo v letu 2021 čaka organizacija evropskega prvenstva do 21 let; marca in junija bo namre zaključni turnir gostila skupaj z Madžarsko. Otvoritvena in finalna tekma bosta odigrani prav v Sloveniji.

Preberite še:

Komentarji: