Milan ni več stoodstoten v italijanski ligi

Rdeče-črni so trikrat vodili, nogometaši Rome so trikrat izenačili.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović je dvakrat zatresel mrežo Rome. Foto Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović je dvakrat zatresel mrežo Rome. Foto Daniele Mascolo/Reuters

Milano – Nogometaši Milana in Rome so končali 5. kolo elitne italijanske lige. Rdeče-črni, ki so bili doslej še edini v ligi stoodstotni, so se tokrat morali zadovoljiti z neodločenim izidom 3:3.

Milan je odlično začel tekmo in že v drugi minuti se je med strelce vnovič vpisal švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović. Na drugi strani pa je imela svojega aduta tudi Roma, Edin Džeko je rezultat poravnal v 14. minuti. Podobno kot v prvem polčasu so tudi v drugem delu v drugi minuti zadeli rdeče-črni, med strelce se je vpisal Alexis Saelemaekers. V 72. minuti pa so Rimljani znova izenačili, Ismael Bennacer je zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je unovčil Jordan Veretout.

Enajstmetrovko so v 80. minuti imeli na voljo tudi gostitelji, zanesljiv izvajalec je bil Ibrahimović, ki je s šestimi zadetki prvi strelec lige. A Roma se je tudi vrnila v tretje, Marash Kumbulla je namreč iz bližine izenačil v 84. minuti. Milan je ob koncu zapravil še dve lepi priložnosti za zmago, tako da je prvič končal brez polnega izkupička.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: