Milan Parmo in Jasmina Kurtića še bolj približal drugi ligi

V 30. krogu italijanskega nogometnega prvenstva prepričljiva zmaga rdeče-črnih v gosteh. Jutri igrajo Samir Handanović, Miha Zajc, Josip Iličić.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović je s podajo za strelca Anteja Rebića zrežiral prvi Milanov gol v Parmi, v drugem polčasu pa si je privoščil še izključitev. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović je s podajo za strelca Anteja Rebića zrežiral prvi Milanov gol v Parmi, v drugem polčasu pa si je privoščil še izključitev. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Nogometaši Parme, za katero je slovenski reprezentant Jasmin Kurtić igral celo tekmo, so v 30. krogu italijanske lige gostili drugouvrščeno ekipo prvenstva Milan in izgubili z 1:3.

Predzadnja Parma se je hitro znašla v zaostanku, saj je že v deveti minuti zadel Ante Rebić. Podal mu je Zlatan Ibrahimović, ki je blizu podaljšanja pogodbe z rdeče-črnimi.

»Samo še nekaj malenkosti je treba urediti,« je italijanskim medijem potrdil direktor kluba Paolo Maldini. Franck Kessie je v 44. minuti podvojil prednost Milančanov, ki so pogrešali Alessia Romagnolija, Davideja Calabrio in Daniela Maldinija.

Parma je bila tako v velikih težavah, za nameček v boju z Milanom ni mogla računati na Roberta Ingleseja, Joshuo Zirkzeeja, Simona Sohma, Juana Brunetto, Simoneja Iacoponija, Yanna Karamoha, Valentina Mihailo in Wylana Cypriena.


Ibrahimović zadnjič rdeč pred devetimi leti


Je pa pol ure pred koncem tekme dobila številčno premoč po Ibrahimovićevi izključitvi (zaradi dolgega jezika je takoj prejel rdeči karton), Riccardo Gagliolo pa je to izkoristil za Parmin gol v 68. minuti. Tudi v nadaljevanju je Parma iskala izenačenje, toda v četrti minuti sodniškega dodatka ji je zadnji žebelj v krsto zabil Rafael Leao za končnih 3:1.

Ibrahimović je v serie zadnjič prejel neposredni rdeči karton februarja leta 2012.

Na prvi današnji tekmi je Spezia po preobratu premagala zadnjeuvrščeni Crotone, potem ko sta za končnih 3:2 v 89. minuti in drugi minuti sodniškega dodatka zadela Giulio Maggiore in Martin Erlić.

Danes se bosta pomerila še Udinese in Torino.

Nedeljski spored bosta ob 12.30 odprla vodilni Inter Samirja Handanovića in Cagliari, ob 15.00 bo Miha Zajc z Genoo gostoval pri tretjeuvrščenem Juventusu, takrat pa bosta še tekmi Verona – Lazio in Sampdoria – Napoli. Ob 18.00 se bosta merili Roma – Bologna, ob 20.45 pa še Fiorentina in Atalanta Josipa Iličića.

Krog bosta v ponedeljek zvečer končala Benevento in Sassuolo.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: