Mlakar ne bo igral, Zahović vprašljiv

Trener nogometašev Maribora Darko Milanič se bo moral proti Rudarju očitno znajti brez učinkovitega napadalnega para.
Fotografija: Luka Zahović je vprašljiv zaradi udarca v hrbet. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Luka Zahović je vprašljiv zaradi udarca v hrbet. Foto Tadej Regent/Delo

Maribor - Nogometaši Maribora so se s petimi zaporednimi zmagami v pomladnem delu slovenskega prvoligaškega tekmovanja prilepili vodilni Olimpiji za ovratnik, zdaj za njo zaostajajo zgolj še za točko, trener Darko Milanič pa ima pred jutrišnjim gostovanjem v 30. kolu v Velenju pri Rudarju kar nekaj preglavic, saj najverjetneje ne bo mogel računati na spomladi zelo razigrano mlado napadalno navezo Luko Zahovića in novinca Jana Mlakarja.

Šuler se vrača

»Upal sem, da se bo zdravstveno stanje popravilo, vendar žal še vedno ni najboljše. Mlakarja bodo v naši zdravniški službi težko usposobili za obračun z Rudarjem, prav tako je negotov njegov nastop tudi na prihodnji tekmi v Ljudskem vrtu z Ankaranom Hrvatini. Luka še vedno čuti močne bolečine v hrbtu zaradi prejetega udarca, zato je tudi njegov nastop v Velenju vprašljiv,« je zmajeval z glavo Milanič, ki ga veseli vsaj dejstvo o vrnitvi Marka Šulerja v trenažni proces.

Vijolični ob 1850 evrov

Prav nič pa ni navdušeno klubsko vodstvo, ki bo moralo v blagajno Nogometne zveze Slovenije (NZS) vplačati novih 1850 evrov. Disciplinski sodnik Roman Rogelj je namreč vijoličnemu kolektivu takšno kazen naložil, ker so Viole v ligaškem dvoboju s Triglavom (2:1) ponovno prižgale bakle na tribunah in jih metale na rob igrišča, Rogelj je upošteval tudi predkaznovanost. Za nameček si je zaradi protestov zoper sodniško odločitev tekmo prepovedi prislužil Milaničev pomočnik Saša Gajser.

Komentarji: