Okrvavljeni Schick do novega gola, Hrvati do prve točke, remi Otočanov

Češki nogometaši so se z našimi južnimi sosedi na evropskem prvenstvu razšli z neodločenim izidom, brez zmagovalca tudi med Angleži in Škoti.
Fotografija: Patrik Schick je znova pokazal mišice. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Patrik Schick je znova pokazal mišice. FOTO: Paul Ellis/AFP

Hrvaški nogometaši so si na svoji drugi tekmi priigrali prvo točko na tem evropskem prvenstvu. Potem ko so izgubili uvodni dvoboj z Angleži, so se danes v Hampden Parku s Čehi razšli z neodločenim izidom 1:1.

Ivan Perišić ni bil zadovoljen s tem, kako so igrali Hrvati. FOTO: Justin Tallis/Reuters
Ivan Perišić ni bil zadovoljen s tem, kako so igrali Hrvati. FOTO: Justin Tallis/Reuters


V prvem polčasu so imeli rahlo pobudo Čehi, ki so prešli v vodstvo v 37. minuti. Z bele točke je bil natančen Patrik Schick, nad katerim je pred tem Dejan Lovren storil prekršek v kazenskem prostoru. S komolcem ga je nesrečno zadel v nos, iz katerega je krvavel še med izvajanjem enajstmetrovke. Za 25-letnega napadalca Bayerja iz Leverkusna je bil to že tretji gol na euru 2020, potem ko je dvakrat zadel v polno že proti Škotom.

Naši južni sosedi so se izenačenja veselili na začetku drugega polčasa, potem ko je češkega vratarja Tomaša Vaclika po mojstrskem prodoru z lepim strelom matiral Ivan Perišić. Hrvati si bodo skušali preboj iz skupine D priigrati na zadnji tekmi proti Škotom (22. t. m.), medtem ko lahko Čehom, ki se bodo za konec skupinskega dela postavili po robu Angležem, le še sila nesrečen razplet prepreči napredovanje.

Billy Gilmour (levo, v dvoboju z Raheemom Sterlingom) si je prislužil priznanje za najboljšega igralca otoškega derbija. FOTO: Carl Recine/AFP
Billy Gilmour (levo, v dvoboju z Raheemom Sterlingom) si je prislužil priznanje za najboljšega igralca otoškega derbija. FOTO: Carl Recine/AFP


Angleži korak bližje napredovanju, Škoti ostajajo v igri


Tudi otoški derbi med Angleži in Škoti se je na Wembleyju razpletel brez zmagovalca in tudi brez zadetkov. »Čestital bi Škotom, ki so se dobro branili in upirali. Mi tokrat nismo prikazali najboljše predstave. Tekma je bila težka, tekmeci so imeli tudi svoje priložnosti. To je evropsko prvenstvo, na katerem se vsi borijo po svojih najboljših močeh. Mi smo korak bližje napredovanju, kar je bil pred tekmo tudi naš glavni cilj,« je poudaril angleški zvezdnik Harry Kane.

Za najboljšega igralca tekme so razglasili mladega škotskega vezista Billyja Gilmourja. »Ocenjujem, da smo igrali dobro. Želeli smo ustaviti angleške napade in si priigrati določene priložnosti, ki jih na žalost nismo izkoristili. Toda ostajamo v igri za napredovanje in verjamem, da lahko premagamo Hrvate,« je presodil Gilmour, ki je pred tednom dni praznoval 20. rojstni dan.


 

Preberite še:

Komentarji: