Mura v 2. krogu kvalifikacij v Bolgarijo ali Belorusijo

Slovenski prvak Mura je že ima tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, to bo makedonska Škendija, v torek pa je dobil še tekmeca v drugem krogu.
Fotografija: Muraši so svoj prvi naslov prvaka osvojili v dramatičnem zadnjem krogu, ko so premagali do tedaj vodilni Maribor. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Muraši so svoj prvi naslov prvaka osvojili v dramatičnem zadnjem krogu, ko so premagali do tedaj vodilni Maribor. FOTO: Jure Eržen/Delo

Tekmec Mure, ki mora najprej opraviti s Škendijo, bo zmagovalec dvoboja med Ludogorcem iz Bolgarije in Šahtjorjem Soligorskom iz Belorusije.

Ludogorec je seveda redni udeleženec skupinski delov največjih evropskih tekmovanj, v play-offu lige evropa je bil predlani nekdanji klub branilca Mure Jureta Travnerja usoden tudi za Maribor. Ludogorec je v minuli sezoni osvojil že svoj deseti zaporedni naslov državnega prvaka. V sezonah 2014/15 in 2016/17 je igral v skupinskem delu lige prvakov, v ligi europa pa je že zbral šest nastopov in se najdlje prebil do osmine finala leta 2014.

Beloruski Soligorsk je v minuli sezoni po 15 letih osvojil nov državni naslov, njegov največji uspeh pa je izpad v play-offu leta 2015, ko jih je izločil nizozemski velikan PSV Eindhoven. V klub z juga države se naj bi preselil tudi napadalec Olimpije in v minuli sezoni uradno okronani najboljši posameznik slovenskega državnega prvenstva, Srb Đorđe Ivanović.

Prve tekme bodo 20. in 21., povratne pa 27. in 28. julija.


Šimundža odseva optimizem


»Glede na vse možne nasprotnike, ki so se pojavljali na začetku in so se potem stvari malo razdelile, smo čutili rahlo olajšanje. Po drugi strani pa smo iz skupine dobili drugega najtežjega nasprotnika. V vsakem primeru gre za ekipo, ki je z veliko premočjo osvojila prvenstvo in je finančno najmočnejša v državi,« je v odzivu na torkov žreb 1. kroga za klubsko spletno stran povedal trener Ante Šimundža.

»Glede na možnosti, ki so se ponujale, je bil žreb soliden, zavedamo pa se, da bo zelo zahtevno. Gre za ekipo, ki je v Evropi v preteklih letih odigrala nekaj dobrih tekem, vmes bila tudi pravo presenečenje. Veseli nas, da smo dobili klub in destinacijo, ki ne zahteva tolikšnega logističnega zalogaja, kot ga prinaša kakšna daljša pot. Tudi to je lahko določen faktor,« je še dodal Murin strateg.

Igralski kader črno-belih je po ocenah specializirane spletne strani Transfermarkt.de vreden 7,8 milijona evrov, Ludogorec je daleč pred vsemi (32,7 milijona). Sledi Šahtjor (10,45), Škendija, tekmec Mure v prvem krogu, pa dosega vrednost 6,05 milijona evrov.

Pari 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:

Dinamo Zagreb/Valur – Omonoia
Slovan Bratislava/Shamrock Rovers – Young Boys Bern
Bodo/Legia Varšava – Flora Tallinn/Hibernians
Connah's Quay Nomads/Alaškert – Teuta/Šerif Tiraspol
Olympiacos – Dinamo Tbilisi/Neftci
Maccabi Haifa/Kairat Almati – Crvena zvezda
Fola Esch/Lincoln Red Imps – Cluj/Borac Banja Luka
Malmö/Riga – HJK Helsinki/Budućnost Podgorica
Ferencvaros/zmagovalec predkvalifikacij izmed Folgore/Priština/Torshavn/Inter Club d'Escaldes – Žalgiris Vilnius/Linfield
Škendija/Mura – Ludogorec/Šahtjor Soligorsk
Rapid Dunaj – Sparta Praga
Celtic – Midtjylland
PSV Eindhoven – Galatasaray

Pari 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:

Škendija – Mura
Connah's Quay Nomads – Alaškert
HJK Helsinki – Budućnost Podgorica
Cluj – Borac Banja Luka
Fola Esch – Lincoln Red Imps
Slovan Bratislava – Shamrock Rovers
Malmö – Riga
Bodo/Glimt – Legia Varšava
Teuta – Šerif Tiraspol
Dinamo Tbilisi – Nefči
Maccabi Haifa – Kairat Almati
Ludogorec – Šahtjor Soligorsk
Ferencvaros – zmagovalec predkvalifikacij izmed Folgore/Priština/Torshavn/Inter Club d'Escaldes
Žalgiris Vilnius – Linfield
Flora Tallinn – Hibernians
Dinamo Zagreb – Valur

Preberite še:

Komentarji: