Mura z minimalno prednostjo, a še bo vroče

Slovenski prvak v prvi tekmi 1. kola kvalifikacij za ligo prvakov v Skopju boljši od makedonskega Škendije. Z 11-m zadel Luka Bobičanec
Fotografija: Luka Bobičanec je z bele točke zadel za pomembno zmago Mure v Skopju in za minimalno prednost za pšovratno tkemo prihodbnji teden v Murski Soboti. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Luka Bobičanec je z bele točke zadel za pomembno zmago Mure v Skopju in za minimalno prednost za pšovratno tkemo prihodbnji teden v Murski Soboti. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

»Prvi polčas« 1. kola kvalifikacij za nogometno ligo prvakov je pripadel Muri. V dvoboju makedonskega prvaka Škendije in slovenskega je odločil gol Sobočana Luke Bobičanca z bele točke v 28. minuti. V Skopju so bili črno-beli za malenkost spretnejši in tudi srečnejši. V zadnji minuti prvega polčasa je domači napadalec Besat Ibraimi zapravil kazenski strel, v zadnjih sekundah pa je dvakrat odlično posredoval vratar Matko Obradović. Povratna tekma izenačenih tekmecev bo 13. t. m. v Fazaneriji.

Ante Šimundža je imel znova dober občutek ali pa je odlično zavajal. V začetni enajsterici je trenerski lisjak iz evropskih preizkušenj namesto pričakovanega Staniše Mandića ob Mihaelu Klepaču v konico napada postavil Kaia Cipota. Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Fabijana je v 28. trenerju vrnil zaupanje in iztržil enajstmetrovko, potem ko ga je Slovak pri makedonskem prvaku Jan Krivak vlekel za dres, portugalski sodnik Carvalho Nobre pa je pokazala na belo točko. Marsikateri sodnik ne bi dosodil najstrožjo kazen, a »podarjenemu konju se ne gleda v zobe«. Bobičanec je zanesljivo zadel in Sobočane nagradil za zasluženo vodstvo po prve slabe pol ure igre, ki bi lahko bilo še višje. Mura je imela v prvem napadu na pladnju vodstvo. Cipot je z leve strani poslal predložek, kjer je bil s 7 m najvišji Klepač, a je povsem čisti strel z glavo usmeril v domačega vratarja Kostadina Zahova.



»Veliko smo prihajali do priložnosti, a zaključka ni bilo,« je pred tekmo Šimundža nekako izpostavil podrobnost, ki bi Muri lahko prinesla ugoden izid v Skopju. Sobočani so do vodstva bili za malenkost boljši in izkoristili drugo veliko priložnost, potem pa se je ustavilo. Škendija je vzel žogo v svoje noge in bila konkretnejša in po eni lepi zapravljeni priložnosti tudi izenačila. A piščalka sodnika Nobre je bila za malenkost hitrejša in je dosodila prekršek za domače, namesto da bi pustil prednost. A sodnik ni pozabil napake, v zadnji minuti je bil morda prestrog in domačine nagradil z enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Žan Karničnik. Oziroma naj bi jo. Ni bilo povsem jasno ali je brcnil žogo ali tekmečevo nogo.

Matko Obradovič je v zaključku tekme reševal Sobočane. FOTO:  Tadej Regent
Matko Obradovič je v zaključku tekme reševal Sobočane. FOTO:  Tadej Regent


Kakorkoli že, sreča se je Sobočanom nasmehnila, najboljši domači strelec Ibraimi je streljal mimo desne vratnice.

Konec dober, vse dobro, je bila soboška ocena prvega polčasa, toda prav zaradi ukinjenega pravila gola v gosteh vodstvo Mure še ni pomenilo veliko. A še vedno bolje, kot da bi bilo ob odmoru 1:1. Toda izenačenje so potrebovali gostitelji, ki so drugih 45 minut »odprli karte«. Na začetku spet preveč, saj je Klepač, kot v prvem polčasu, znova zastreljal lepo priložnost in gostiteljem še dal možnost za vrnitev v igro.

Izid in razmerje sil na igrišču sta zelo ustrezala Sobočanom, toda gostitelji, ki so se krepko dvignili in iz minute v minuto bili boljši, so do zadnje sekunde napadali, a k sreči niso bili učinkoviti. Obradović je preprečil izenačenje.

Preberite še:

Komentarji: