Nov polom nemočne Olimpije in nova zmaga evropske Mure

Ljubljanski nogometaši nizajo neuspešne tekme, izgubljajo točke in svoj ugled.
Fotografija: Tudi napadalec Ante Vukušić ni mogel preprečiti novega poraza Olimpije. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Tudi napadalec Ante Vukušić ni mogel preprečiti novega poraza Olimpije. FOTO: Roman Šipić

Mura nadaljuje odlične predstave v slovenskem nogometnem prvenstvu. Sobočani, ki so v dosedanjem poteku sezone pustili zelo dober vtis, ne nazadnje so se prebili v 3. kolo kvalifikacij evropske lige in bodo v četrtek gostili sloviti PSV, so tokrat gostili Novogoričane in ob enem remiju – pri Olimpiji – vpisali tretjo zmago.

Mura je z novim kompletom točk na vrhu prvenstvene lestvice. Obenem v sezoni še ni prejela gola. Na drugi strani so Novogoričani kljub precej boljši predstavi kot v prejšnjih tekmah še tretjič ostali brez točke.Agonija ljubljanske ekipe se nadaljuje. Potem ko so med tednom izpadli iz kvalifikacij evropske lige, tudi v domačem prvenstvu še čakajo na zmago. Po dveh remijih so tokrat doživeli poraz v Kidričevem proti Aluminiju, ki je bil precej konkretnejši tekmec in prišel do svojega prvega slavja v tej sezoni.

Olimpija je tekmo spet začela z odmevnima okrepitvama v napadalnem delu, Đorđejem Ivanovićem in Andresom Vombergarjem, kljub temu pa si v prvem polčasu ni priigrala odmevne priložnosti.  Precej konkretnejši so bili domači, ki so trikrat ogrozili Žigo Freliha v ljubljanskih vratih.


Ljubljančani izigrani takoj po premoru


Prvi je do strela v ugodnem položaju prišel Nemanja Jakšić v 14. minuti, a bil precej nenatančen, v 29. minuti je Tilen Pečnik prodrl po levi strani in zadel drugo vratnico, v 37. pa je David Flakus Bosilj prav tako zgrešil iz ugodnega položaja malce na desni strani kazenskega prostora.

Domači trener Slobodan Grubor je bil lahko po zmagi upravičeno zadovoljen. FOTO: Roman Šipić
Domači trener Slobodan Grubor je bil lahko po zmagi upravičeno zadovoljen. FOTO: Roman Šipić


Takoj po začetku drugega polčasa so domači izigrali ljubljansko obrambo, do strela je najprej prišel Mihael Klepač, a je bil Frelih na mestu, odbito žogo pa je daleč mimo vrat poslal Flakus Bosilj. V 53. minuti je bilo bolj vroče tudi v kazenskem prostoru Kidričanov, ko je Denis Šme streljal, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. Zatem so domači "počistili" še pred golovo črto. Pozneje je z glavo malce previsoko meril še Miral Samardžić, na drugi strani pa Marcel Čermak ob strelu z roba kazenskega prostora.


Nemočen tudi Vukušić, izključen pa Samardžić


V 66. minuti je Ante Vukušić, ki je prišel s klopi, zgrešil s strelom z desne strani, v 72. minuti pa so domači povedli. Izigrali so domačo obrambo Čermak je podal z leve strani pred vrata, kamor je pritekel Jure Matjašič in jo potisnil v mrežo. V 83. minuti je na drugi strani nevarno meril Timi Max Elšnik, a je ostalo pri vodstvu domačih.

So pa gosti v 90. minuti ostali brez Samardžića, ki je zaradi udarca s komolcem v skoku dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča. Aluminij bo v 5. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Domžale.Preberite še:

Komentarji: