Na žrebu terna za slovenske klube

Maribor, Domžale in Rudar so dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko ligo, vsi trije so lahko zadovoljni. 
Fotografija: Mariborčani potujejo v Albanijo.
Odpri galerijo
Mariborčani potujejo v Albanijo.

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Slovenski podprvak Maribor se bo v 1. krogu meril z albansko ekipo Partizani, Domžale s Širokim Brijegom, Rudar Velenje pa z zmagovalcem predkroga med sanmarinskim Tre Fiorijem in valižanskim Bala Townom.
 
"Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko mero spoštovanja, a tudi samozavesti," je za spletno stran Maribora po žrebu povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Trener Maribora Darko Milanič pa je dodal: "Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnese. Včeraj smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se bolj lahko oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. O Partizaniju bomo zbrali dovolj informacij, tekmeca natančno analizirali in kot zmeraj dvoboj dočakali odlično pripravljeni."
 

Še trije tedni napornih priprav


Domžalčane čaka Široki Brijeg. "Uvrstitev v evropsko tekmovanje že sama po sebi potrjuje kakovost vsake ekipe udeleženke. Nedvomno nas čaka zelo močan tekmec, čigar cilj je enak kot naš. Oboji bomo v prvi krog krenili z željo po napredovanju, tako da se obetata dve izredno zahtevni tekmi. Široki je klub, ki že vrsto let sodi med najboljše ekipe v Bosni in Hercegovini in premore zelo kakovostno zasedbo," je uvodoma za domžalsko spletno stran povedal trener Simon Rožman.

"Imamo dovolj časa, da tekmeca spoznamo do potankosti, hkrati pa so pred nami še trije naporni tedni priprav, v katerih bomo naredili vse, da bi evropsko tekmovanje pričakali v polni tekmovalni formi," je še dejal Rožman.

Prve tekme bodo na sporedu 12., povratne pa 19. julija. V Nyonu pa so izžrebali tudi pare 2. kvalifikacijskega kroga, katerega tekme bodo na sporedu 26. julija in 2. avgusta. Če se bo Domžalam uspelo prebiti v 2. krog, jih tam čaka ruska Ufa s slovenskim reprezentantom Bojanom Jokićem, Velenjčane čaka nekdanja Steaua iz Bukarešte, zdaj FCSB, Mariborčane pa zmagovalec dvoboja med Čihuro Sačherejem in jeruzalemskim Beitarjem.

Že v torek je tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov dobila Olimpija, ki se bo merila z azerbajdžanskim Karabahom.

Pari 1. kroga kvalifikacij evropske lige:
Partizani (Alb) - Maribor
Široki Brijeg (BiH) - Domžale
Rudar Velenje - Tre Fiori (SMr)/Bala Town (Wal)

Komentarji: