Najslabša Barcelona v 25 letih

Jan Oblak tudi v derbiju ohranil mrežo nedotaknjeno, že šestič v tej sezoni španskega nogometnega prvenstva, in je na dobri poti, da si povrne lovoriko zamora.
Fotografija: Belgijec Yannick Carrasco je kaznoval izlet v prazno Marc-Andrea Ter Ttegna in odločil derbi med Atleticom ter Barcelono. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Odpri galerijo
Belgijec Yannick Carrasco je kaznoval izlet v prazno Marc-Andrea Ter Ttegna in odločil derbi med Atleticom ter Barcelono. FOTO: Sergio Perez/Reuters

Čvrsti Atletico Madrid je izkoristil darilo Barcelonine obrambe in vratarja Marc-Andrea Ter Stegna ter s šesto zmago na lestvici ujel (20 točk) vodilni Sociedad, ki ima povrhu tekmo več. Toda strelec gola Yannick Carrasco, Jan Oblak, ki si je tako rekoč že po vsega osmih tekmah in s šesto tekmo brez prejetega gola povrnil v minuli sezoni izgubljeno lovoriko za najboljšega vratarja zamoro, in Atletico Madrid niso v ospredju, temveč slaba forma prvaka madridskega Reala in še slabša Barcelone.

»Gol, ki smo ga prejeli, si ga moštvo, kot je Barcelona, ne bi smela privoščiti, je bil po tekmi odkrit trener Ronald Koemann, ki ima z vsakim spodrsljajem več manj podpornikov. Ali bliže, ko so klubske predsedniške volitve, manj ima možnosti, da ga bo naslednik Josep Bartomeu tudi pustil na trenerskem stolčku. Toda Nizozemec je vse prej kot glavni krivec za težave moštva v preoblikovanju. Za tekmo, dve, odvisno od tega, kaj bo razkril današnji temeljitejši zdravniški pregled, je Barcelona izgubila še »pomočnika za Atleticov zmagovalni gol« Gerarda Piqueja, ki mu je zasukalo koleno, in Sergija Roberta zaradi poškodbe stegenske mišice.



Streli z bele točke so nočna mora za Realovega vratarja Thibauta Courtoisa. FOTO: Albert Gea/Reuters
Streli z bele točke so nočna mora za Realovega vratarja Thibauta Courtoisa. FOTO: Albert Gea/Reuters


Zinedine Zidan  znova nad novinarje


Najslabša Barcelona v zadnjih 25 letih, kot jo ocenjujejo španski komentatorji, je osvojila vsega 11 točk, šest manj od Reala, ki ima tekmo več. Toda tudi najmočnejši madridski klub ni v najboljšem stanju. Po neodločenem izidu proti Villarrealu (1:1, Gerard Moreno; Mariano Diaz) so trenerju Zinedinu Zidanu znova »dvignili pokrov« novinarji.

»Vi še naprej opravljajte svojo službo, svojo pa bom jaz,« jim je zabrusil za kritike, potožil, da si je Real zaslužil več, in imel še nekaj ostrih soočenj. V ospredju je bil status prezrtega Isca. Kljub močno zdesetkani zasedbi, je bil znova le rezervist.

»O tistih, ki so bili tu, ne bom govoril. In Isco je bil z nami,« je bil neomajen Zizou.

Preberite še:

Komentarji: