Namesto o derbiju Španci govorijo o (novem) Realovem polomu (VIDEO)

Nogometni velikan iz Madrida se je z gostovanja pri palčku Eibarju vrnil s hudim porazom (0:3).
Fotografija: Galaktiki so igrišče zapustili sklonjenih glav. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Odpri galerijo
Galaktiki so igrišče zapustili sklonjenih glav. FOTO: Ander Gillenea/AFP

Madrid – Namesto da bi bila vsa pozornost španske nogometne javnosti usmerjena v sinočnji derbi vodilnih prvoligašev Barcelone in Atletica, ki sta se na štadionu Wanda Metropolitano pred 67.204 gledalci razšla brez zmagovalca (1:1) in ju še naprej loči zgolj točka, je danes glavna tema medijskih zapisov nov polom trikratnega zaporednega evropskega prvaka Reala, ki se je z gostovanja pri palčku Eibarju vrnil s težkim porazom – 0:3. Novi (nič več začasni) trener Santiago Solari je po štirih zaporednih zmagah v dvanajstih dneh z razliko v golih kar 15:2 torej doživel prvo hladno prho, po kateri Madridčani zasedajo zgolj šesto mesto na razpredelnici.

Eibarjevi igralci so se veselili kot otroci. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Eibarjevi igralci so se veselili kot otroci. FOTO: Ander Gillenea/AFP


Balov gol razveljavljen


Za »galaktike« je bil to že tretji hud udarec v ligaški sezoni, vendar pa sta Sevilla (0:3) in Barcelona (1:5) vendarle na povsem drugi ravni kot Eibar, ki pred tem v medsebojnih obračunih z Realom sploh še ni zmagal. Da se je sinoči dvoboja lotil brez strahospoštovanja, je bilo jasno že v tretji minuti, ko je Kike Garcia s strelom z razdalje zamajal vratnico. Gostje so vrnili tri minute pozneje, ko je v polno zadel Gareth Bale, a je stranski sodnik zaradi prepovedanega položaja dvignil zastavico in gol razveljavil. Videoasistent (VAR) pa je moral odločati v 16. minuti. Sodnik Juan Martinez Munuera je zadetek Gonzala Escalanteja po odbitku priznal šele po ogledu posnetka.


Otrok Barcelone potopil Real


Real je imel v nadaljevanju precej večjo posest žoge (61 %), a so bili njegovi napadi jalovi, le trikrat je namreč sprožil v okvir tekmečevih vrat, Eibar pa kar osemkrat, Thibaut Courtois je moral na hrbet še dvakrat. Najprej ga je v 52. minuti matiral Sergi Enrich, pet minut pozneje še Kike Garcia. Pri vseh treh zadetkih je kot tvorec akcij sodeloval komaj 20-letni od Barcelone posojen branilec Marc Cucurella. David je torej premagal Goljata, čeprav skupna vrednost igralcev poraženega moštva presega milijardo evrov, pri zmagovalnem pa se ustavil pri 55,7 milijona. Koliko je k porazu prispevalo tudi razkritje dokumentov Football Leaks o dopinških prekrških Sergia Ramosa, pa je že drugo vprašanje.

Ousmane Dembele je žogo med nogama Jana Oblaka spravil v mrežo. FOTO: Manu Fernandez/AP
Ousmane Dembele je žogo med nogama Jana Oblaka spravil v mrežo. FOTO: Manu Fernandez/AP


Diego Simeone še čaka


V senci hudega Realovega spodrsljaja pa sta se v derbiju kola Atletico in Barcelona razšla brez zmagovalca, trener Diego Simeone torej še naprej neuspešno lovi prvi ligaški skalp Kataloncev. Sinoči je v precejšnji uspavanki resda dišalo po domači zmagi, potem ko je v 77. minuti Diego Costa izkoristil podajo Antoina Griezmanna iz kota na oddaljenejšo vratnico in z glavo ukanil Marc-Andreja ter Stegna, ki se je žoge sicer dotaknil. Toda v 90. minuti se je Barcelona izvlekla. Lionel Messi je zaposlil rezervista Ousmaneja Dembeleja, ki je v igro vskočil deset minut prej, žogo pa med nogama jeznega Jana Oblaka, ki je v dvoboju zmogel eno obrambo, spravil v mrežo.

Preberite še:

Komentarji: