Namesto uživanja na rajskem otoku poprijel za delo v Manchestru

Nogometni trener Erik ten Hag je s ponedeljkom že pričel z delom pri Manchester Unitedu, čeprav bi lahko s svojimi bivšimi varovanci še užival na Karibih.
Fotografija: Erik ten Hag pozdravlja navijače po zadnji tekmi na klopi Ajaxa v Arnhemu proti Vitessu, ki je bil tekmec Mure v aktualni (in zgodovinski) sezoni konferenčne lige. FOTO: Maurice van Steen/AFP
Odpri galerijo
Erik ten Hag pozdravlja navijače po zadnji tekmi na klopi Ajaxa v Arnhemu proti Vitessu, ki je bil tekmec Mure v aktualni (in zgodovinski) sezoni konferenčne lige. FOTO: Maurice van Steen/AFP

Manchester United bo v novo sezono kot glavni trener popeljal Nizozemec Erik ten Hag, trofejni trener amsterdamskega velikana Ajaxa pa namerava očitno že maja pripraviti vse potrebno za čim bolj neboleč začetek svojega delovanja na Otoku.

»Dogovorili smo se, da bom pri Manchester Unitedu zaposlen od 16. maja naprej. Potrebno je še opraviti nekaj reči v pripravah na prihajajočo sezono, med drugim sestaviti strokovni štab in ekipo. Želim pustiti svoj pečat, vendar moram biti previden,« je De Telegraaf citiral Ten Haga, ki je še v nedeljo vodil ligaško tekmo zadnjega kola, Ajax je remiziral z Vitessom (2:2), nato pa je po poročanju britanskih medijev hitro izpraznil svoje prostore v Ajaxovem klubskem centru.

Z zdaj že bivšimi varovanci tudi ne bo odpotoval na Karibe, otok Curaçao bo na povabilo tamkajšnje turistične zbornice gostil nizozemske prvake, ki bodo uživali v lepotah rajskega otoka, medtem ko bo Ten Hag okusil slovito britansko vreme z ogledom zadnje ligaške tekme Man. Uniteda v Londonu s Crystal Palaceom.

Ten Hagov trenerski štab naj bi sestavljal tudi sloviti Steve McClaren, dolgoletni pomočnik legendarnega trenerja Uniteda sira Alexa Fergusona in nekdanji selektor Anglije.

Preberite še:

Komentarji: