Navijači so Mariboru in Olimpiji vzeli zajetno vsoto evrov

Disciplinski sodnik pri Nogometni zvezi Slovenije je kaznoval pokalna finalista za grehe navijačev. Vijolični bodo plačali 12.350 evrov, zeleno-beli 9350 €.
Fotografija: Maribor in Olimpija bosta plačala zapitek navijačev za nešportno in neprimerno vedenje v finalu pokala Pivovarne Union. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Maribor in Olimpija bosta plačala zapitek navijačev za nešportno in neprimerno vedenje v finalu pokala Pivovarne Union. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je predstavil končne disciplinske ukrepe po finalu pokala Pivovarna Union, ki je bil v Celju na sporedu pred dobrim mesecem dni. Olimpiji in Mariboru je skupaj izrekel za 21.700 evrov kazni ter ju kaznoval z zaprtjem tribun, na katerih sedijo najbolj zvesti navijači obeh klubov.

Tako Olimpija kot Maribor bosta morala zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev odšteti visoko denarno kazen.

Zaradi večkratnega prižiganja večjega števila bakel in metanja teh na igrišče ter večkratnega metanja različnih predmetov, lomljenja stolov in metanja teh na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, večkratnega žaljivega skandiranja do gostujočih navijačev in ekipe ter do sodnika ter obmetavanja s pirotehničnimi sredstvi po koncu tekme bo moral ljubljanski klub odšteti 9350 evrov.

image_alt
Povsod drugod bi Riera že oktobra ostal brez službe

Ob tem so pri NZS upoštevali tudi predkaznovanost in olajševalne okoliščine. Obenem bo morala, kot je zapisano v sklepu disciplinskega sodnika, Olimpija eno tekmo igrati pred zaprto tribuno B v Stožicah, kjer se ponavadi nahaja domača navijaška skupina Green Dragons. Kazen bo veljavna na prvi domači tekmi naslednje sezone.

Tudi Mariborčani bodo morali prvo domačo tekmo v naslednji sezoni odigrati brez navijačev na južnem delu stadiona Ljudski vrt, kjer so običajno zbrane Viole.

Poleg tega je tudi Maribor zaradi nešportnega vedenja navijačev prejel kazen, ki je še za tri tisočake višja kot tista Olimpije, 12.350 €. Ob že pri Olimpiji omenjenih razlogih je kazen višja zaradi večkratnih močnih detonacij bakel, izstrelitev raket v smeri organizirane navijaške skupine nasprotne ekipe ter sežiganja večje količine stolov na tribuni stadiona v Celju. Disciplinski sodnik je pri tem prav tako upošteval predkaznovanost in olajševalne okoliščine.

Preberite še:

Komentarji: