Nekdanji slovenski selektor bije najpomembnejšo bitko

Zaradi novega koronavirusa naj bi Slaviša Stojanović potreboval intenzivno terapijo.
Fotografija: Slaviša Stojanović se bori za življenje. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Slaviša Stojanović se bori za življenje. FOTO: Uroš Hočevar

Nekdanji slovenski nogometni selektor Slaviša Stojanović se po poročanju bolgarskih medijev, ki jih povzemajo različni srbski spletni portali, bori za življenje. Trener sofijskega kluba Levski je bil 30. marca pozitiven na testu za covid-19, zatem naj bi se njegovo zdravstveno stanje močno poslabšalo.

Kakor pišejo časopisi v Bolgariji, potrebuje 51-letni Stojanović intenzivno terapijo in je priključen na respirator. Ob nekdanjem trenerju Domžal, Celja, Crvene zvezde in Rige sta bila na testu za novi koronavirus pozitivna še dva nogometaša Levskega. Medtem ko je napadalec Martin Petkov že zapustil karanteno, je Simeon Slavčev še vedno v samoizolaciji.

Bolgarske medije povzemajo srbski novinarji, ki pišejo, da je Stojanović ostal v zelo lepem spominu navijačem Crvene zvezde. Leta 2013 je namreč prevzel vodenje »rdeče-belih« in jih v tisti sezoni popeljal do naslova srbskih prvakov, prvega po sedmih letih za znameniti klub iz Beograda.

Na uradni spletni strani Levskega so sicer zapisali, da je Stojanovićevo stanje stabilno. »Slaviša bo nadaljeval zdravljenje v bolnišnici, v kateri bo ostal še najmanj en teden. Novice, da je v življenjski nevarnosti, ne držijo. Upamo, da se bo čim prej pozdravil in se vrnil med nas,« so razkrili pri klubu iz Sofije.

 

Komentarji: