Neymar naj bi se vrnil šele konec novembra

Trener Thomas Tuchel ne pričakuje čudežnega okrevanja brazilskega nogometnega zvezdnika.
Fotografija: Thomas Tuchel je v sredo zaskrbljeno opazoval povoj na Neymarjevi stegenski mišici. FOTO: Ozan Kose/Reuters
Odpri galerijo
Thomas Tuchel je v sredo zaskrbljeno opazoval povoj na Neymarjevi stegenski mišici. FOTO: Ozan Kose/Reuters

Thomas Tuchel, trener francoskega nogometnega prvaka PSG, pričakuje, da se bo brazilski zvezdnik Neymar vrnil v moštvo konec novembra. Kot pravi, bo zagotovo izpustil tri tekme, in sicer proti Nantesu in Rennesu v francoski ligi ter Leipzigu, ekipi Kevina Kampla, v ligi prvakov.

Neymar, ki bo kmalu odpotoval v domovino na reprezentančni zbor, si je poškodoval stegensko mišico na sredini tekmi lige prvakov v Istanbulu. »Mislim, da ni mogoče, da bi zaigral za reprezentanco. Če bo igral, to pomeni, da ni poškodovan, kar bi bilo nenavadno sporočilo za nas. Naj se pozdravi in spočije,« Tuchel nima ravno zaupanja v zvezdnika in brazilske zdravnike.

Brazilija se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 14. in 17. novembra pomerila z Venezuelo in Urugvajem. PSG bo prvo tekmo po reprezentančnem premoru odigral 20. novembra, in sicer v gosteh pri Monacu.

Neymar sicer ni edina težava stratega francoskih prvakov, saj so poškodovani tudi Mauro Icardi, Julian Draxler in Leandro Paredes, Angel Di Maria pa je kaznovan.

Komentarji: