Maribor se je na Bonifiki utrdil v vodstvu, že na plus 6

Ziljkić v Spodnji Šiški ni unovčil kazenskega strela za Olimpijo, za vijolične v Kopru zadela Mudrinski in Žugelj.
Fotografija: V Spodnji Šiški so imeli gledalci za videti veliko dvobojev. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
V Spodnji Šiški so imeli gledalci za videti veliko dvobojev. FOTO: Blaž Samec

Nogometaši Brava in Olimpije so se v enem od dveh derbijev 24. kola Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0, na Bonifiki pa je vodilni Maribor z 2:1 premagal glavnega tekmeca Koper in se utrdil v vodstvu.

Derbi vodilnih ekip je na Bonifiki pripadel Mariboru, ki je odpor Kopra strl v drugem polčasu. Štajerci imajo tako na vrhu lestvice zdaj šest točk prednosti pred prvima zasledovalcema, Koprom in Olimpijo.

Dvoboj v Kopru, za katerega so navijači kar lepo napolnili tribune. Kmalu po začetku drugega dela je po podaji Martina Milca z desne strani žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Karla Bručića, tako da so imeli Štajerci v 51. minuti na voljo najstrožjo kazen. Za strel z bele pike se je odločil Ognjen Mudrinski, ki je zadel za 1:0 in dosegel svoj 12. gol v sezoni, s katerim se je takrat začasno na vrhu lestvice strelcev spet izenačil z domačinom Maksom Barišićem.

V 53. minuti bi lahko slednji spet pobegnil, a je zgrešil z volejem s približno desetih metrov, zato pa je bil šest minut pozneje natančnejši Nino Žugelj na drugi strani, ko je po podaji z desne strani nekoliko srečno zadel z glavo za 2:0.

Koprčani so se pozneje trudili ogroziti Juga med mariborskima vratnicama, toda večino dela je opravila že obramba s pravočasnimi bloki. V 81. minuti pa je Barišić priigral najstrožjo kazen tudi domačim, ko ga je spotaknil Marko Alvir, prav koprski napadalec je nato zadel za 1:2, ko je s panenko ugnal Ažbeta Juga in tako spet sam prišel na vrh lestvice strelcev.

Bravo je bil v prvih dveh sezonskih dvobojih z Olimpijo boljši, saj je zbral štiri točke, danes je dodal še eno, kar pomeni, da je že šest tekem zapovrstjo neporažen proti mestnemu tekmecu. Ta je imel v končnici tekme priložnost za zmago, a ni unovčil najstrožje kazni.

Brez golov v Sp. Šiški

Šišenski klub je tekmo bolje odprl in imel v tretji minuti veliko priložnost, Luka Kerin je prišel do strela, Marijan Čabraja pa je toliko blokiral strel, da je žoga zletela mimo gola. Pozneje je imela Olimpija terensko pobudo, toda pravih priložnosti ni bilo. V zadnjih minutah polčasa so najprej domači po posvetu sodnikov ostali brez enajstmetrovke po trku Kerina in Ivana Banića, v 45. pa je Gregor Bajde zgrešil iz bližine.

V drugem polčasu so spet odločneje začeli domači, v 52. minuti je po kotu z glavo za malo zgrešil Bajde. Isti igralec je poskušal tudi v 57. minuti, a je bil Banić na mestu. Olimpija je prek Ivana Prtajina po dolgem času malce zagrozila v 62. minuti, dobrih deset minut pozneje pa je poskusil tudi Almedin Ziljkić, toda Matija Orbanić, ki je tokrat dobil priložnost namesto Renata Josipovića, je žogo odbil. V boljših trenutkih zeleno-belih je v 81. minuti poskusil Aldair Djalo, toda bil je premalo natančen, tako kot Prtajin v 83. minuti, ko je z glavo zgrešil iz bližine.

Olimpija je bližje golu, toda zapravila je tudi kazenski strel. FOTO: Blaž Samec
Olimpija je bližje golu, toda zapravila je tudi kazenski strel. FOTO: Blaž Samec

V 87. minuti pa je Olimpija po prekršku Mitje Križana nad Robertom Mudražijo prišla do najstrožje kazni, toda Ziljkićev strel je Orbanić obranil. Tudi v izdihljajih tekme je bilo še nekajkrat vroče pred vrati domačih, toda do spremembe izida ni prišlo. Pri 0:0 je ostalo tudi po malenkost previsokem poskusu Matije Kavčiča v prvi minuti sodniškega dodatka.

Izidi 1. SNL, 24. kolo:
Aluminij : Domžale 1:1 (Marinšek 68.; Jakupović 80.).
Kalcer Radomlje : CB24 Tabor 0:0
Mura : Celje 3:2 (Bobičanec 10., Horvat 15., 81.; Morozov 34., Janjičić 38.)
Bravo : Olimpija 0:0
Koper : Maribor 1:2 (0:0)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

V torek zmaga Mure v derbiju s Celjem

V torkovem derbiju so nogometaši Mure premagali Celje s 3:2 (2:2). Pred tem sta se Kalcer Radomlje in CB24 Tabora razšla z 0:0. Tako Sobočani kot Celjani niso imeli najbolj posrečenega vstopa v spomladanski del sezone, zato sta si obe moštvi želeli osvojiti poln izkupiček. Posledica je bila, da ni bilo veliko taktiziranja. Posebej prvi polčas je navdušil, v njem so padli štirje goli. Luka Bobičanec je v deseti minuti mojstrsko izvedel prosti strel in zadel desni spodnji kot vrat Matjaža Rozmana, pet minut pozneje je bil natančen še Tomi Horvat za vodstvo Mure z 2:0.

Tomi Horvat je proslavil zmago z navijačem Mure. FOTO: Srdjan Živulovič/Reuters
Tomi Horvat je proslavil zmago z navijačem Mure. FOTO: Srdjan Živulovič/Reuters

V 34. minuti je Tjaš Begić preigraval v kazenskem prostoru, domača obramba mu je žoga izbila, toda le do Grigorija Morozova, ki jo je z močnim strelom poslal v mrežo. Štiri minute pozneje se je pritisk Celjanov še enkrat obrestoval, s strelom od daleč je mrežo zatresel Vasilije Janjičić. Celje je izenačilo. V drugem delu so sicer nekaj več pokazali varovanci Simona Rožmana, a eno njihovo nepazljivost je v 81. minuti kaznoval Tomi Horvat, ki je bil z dvema goloma junak pomembne zmage Mure, prve v letu 2022 na domačem igrišču.

Nihče ni želel tvegati

Nogometaši Kalcer Radomelj in CB24 Tabora so se razšli brez golov. Po dveh zaporednih porazih so Sežanci spet dopotovali v Domžale, kjer so v uvodni tekmi spomladanskega dela osvojili točko proti Domžalčanom.

Tokrat so gostovali pri Radomljah, ki so v spomladanskem v dobri formi, saj so izgubile le proti Mariboru. Glede na okoliščine neodločen izid za nobeno ekipo ne bi pomenil katastrofe, tako sta se tudi postavili, nobena ni hotela posebej tvegati, bolj kot na napad sta se osredotočili na disciplino in na preprečevanje lastnih napak.

Preberite še:

Komentarji: