Norvežan je Guardiolo spomnil na Cruijffa. In Zlatana!

Erling Haaland je z neverjetnim golom, že 13. v tej sezoni in 25. v ligi prvakov, odločil zmagovalca proti Borussii Dortmund in sprožil val navdušenja.
Fotografija: Pep Guardiola uživa v golih svojega najdragocenejšega igralca Erlinga Haalanda. FOTO: Craig Brough/Reuters
Odpri galerijo
Pep Guardiola uživa v golih svojega najdragocenejšega igralca Erlinga Haalanda. FOTO: Craig Brough/Reuters

Angleški prvak je dolgo lomil tekmece iz Dortmunda, zlomil (2:1) pa jih je nekdanji član rumeno-črne Borussie Erling Haaland. Norveški bombarder je udaril v svojem slogu, čudovito in z zunanjim delom stopala je pred nemška vrata podal Joao Cancelo, 22-letni Norvežan pa je v slogu kung-fu borca matiral Borussiinega vratarja Alexandra Meyerja za drugo zmago v skupini.

»Kakšen gol. Spomnim se obdobja, ko sem bil v Barceloni. Johan Cruijff je zabil podoben gol proti Atleticu, in res lepo je imeti igralca kot bil Johan,« je hvalil in primerjal svojega sijajnega varovanca trener Pep Guardiola, ki je »iz rokava« potegnil tudi Zlatana Ibrahimovića, s katerim sicer nista v najboljših odnosih.

»Zlatan je najbrž edini tip napadalca, ki lahko zabije takšen gol. Haaland pa je igralec, ki dela razliko. Je napadalec, ki ga gledaš v slačilnici in si misliš, da je igralec, ki potrebuje le eno priložnost. Mož, ki nas bo rešil, če ne bomo v dnevni formi,« je Katalonec zaključil hvalnice o Haalandu.

Preberite še:

Komentarji: