Bayern za +9 zabil pol manj golov kot Borussia Dortmund

Polom Wolfsburga v Dortmundu, Herthi izjemno pomembna zmaga, Lepzig v derbiju v Leverkusnu do tretjega mesta.
Fotografija: Bayern je evropske rane zacelil na domači fronti v Bilefeldu. FOTO: Leon Kügeler/Reuters
Odpri galerijo
Bayern je evropske rane zacelil na domači fronti v Bilefeldu. FOTO: Leon Kügeler/Reuters

Nogometaši münchenskega Bayerna so na prvi današnji tekmi 30. kroga nemške lige premagali predzadnjo Arminio Bielefeld s 3:0 in se na vrhu lestvice spet utrdili z devetimi točkami naskoka pred Dortmundom, k je že v soboto s 6:1 premagal Wolfsburg. Preostali ekipi z vrha, Bayer Leverkusen in Leipzig, bosta v medsebojni tekmi igrali zvečer. Za Bayern sta zadela Jamal Musiala in Serge Gnabry, gostom je z avtogolom pomagal še Jacob Laursen.

Borussia Dortmund je včeraj visoko, s kar 6:1, odpravila Wolfsburg. Dortmund ni dovolil nikakršnega presenečenja. Wolfsburg je bil enakovreden v prvi četrtini tekme, potem pa klonil v le nekaj minutah, saj so domači med 24. in 28. minuto dosegli tri gole; začel je novinec na tekmah bundeslige Tom Rothe, nadaljevala Axel Witsel in Manuel Akanji, še pred polčasom pa je zadel še Emre Can. Nato je prvega od dveh zadetkov na tekmi prispeval še prvi zvezdnik rumeno-črnih, Norvežan Erling Håland.

Erling Håland je imel proti Wolfsburgu prijeten strelski dan. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Erling Håland je imel proti Wolfsburgu prijeten strelski dan. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Ta je nato dosegel zadnji domači gol v drugem polčasu, gostom je uspelo le kozmetično popraviti vtis s častnim golom. Freiburg, ki lovi mesta za uvrstitev v ligo prvakov, je s tekmo več po točkah ujel Leipzig (51). Za pomembne tri točke sta proti Bochumu poskrbela Roland Sallai z dvema goloma in Lukas Kübler. V boju ekip, ki se borita za obstanek oziroma za mesta nad nevarnim območjem, pa je bila danes boljša Hertha Berlin, ki je z 1:0 v gosteh premagala Augsburg.

V nedeljo je bila osrednja tekma Bayer Leverkusen – Leipzig. Bayer je imel točko naskoka, toda v derbiju je potegnil krajšo. Leipzig je brez nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla uvrstitev v polfinale evropske lige zabelil še z minimalno zmago in skokom na tretje mesto v nemškem prvenstvu.

Izidi 30. kola bundeslige

Borussia Dortmund : Wolfsburg 6:1 (Tom Rothe 24., Axel Witsel 26., Manuel Akanji 28., Emre Can 35., Erling Håland 38., 54.; Ridle Baku 81.)

Freiburg : Bochum 3:0 (Lukas Kübler 5., Roland Sallai 16., 53.)

Mainz : Stuttgart 0:0

Augsburg : Hertha 0:1 (Suat Serdar 49.)

Borussia Mönchengladbach : Köln 1:3 (Breel Embolo 85.; Anthony Modeste 5., Florian Kainz 20., Dejan Ljubičić 34.)

nedelja:

Arminia Bielefeld : Bayern München 0:3 (Jacob Laursen 10. avt., Jamal Musiala 45., Serge Gnabry 85.)

Union Berlin : Eintracht Frankfurt 2:0 (Taiwo Awoniyi 17., Grischa Promel 21.)

Hoffenheim : Greuther Fürth 0:0

Bayer Leverkusen : Leipzig 0:1 (Dominik Szoboszlai 69.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: