Nov rdeči karton za zbirko družine Zidane

Vratar španskega prvoligaša Raya Vallecana Luca Zidane je svojo prvo sezono v La Ligi kot prvi vratar članskega moštva začel z rdečim kartonom.
Fotografija: Luca Zidane (levo) s svojim pojasnilom ni uspel prepričati glavnega sodnika Isidra Díaza v Sevilli. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Odpri galerijo
Luca Zidane (levo) s svojim pojasnilom ni uspel prepričati glavnega sodnika Isidra Díaza v Sevilli. FOTO: Cristina Quicler/AFP

Za Luco Zidanom je otvoritev ligaške sezone, ki si jo bo gotovo zapomnil. Sin slovitega nogometaša Zinedina Zidana je po drugem slovesu očeta od klopi madridskega Reala poskrbel, da bo v španskem prvenstvu še naprej odmeval slavni priimek. Na nedeljskem gostovanju v Sevilli s svojim Rayem Vallecanom je 23-letni Zidane odigral že svojo tretjo tekmo v elitni konkurenci, potem ko je debitiral pod taktirko očeta pri Realu maja 2018.

A svojih nastopov kot prvi vratar Raya ni začel najbolje: v 16. minuti je slabo stekel iz vrat, preigral ga je Oussama Idrissi, Zidane pa ga je ustavil z vlečenjem za dres in bil izključen. Kritik po porazu z 0:3 ni manjkalo.


 

Oče »vodi« še za 12 izključitev


»Luca Zidane ni vratar za prvo ligo. Dela veliko preveč napak,« je na Twitterju zapisal komentator španske lige Andy West, na omenjenem družbenem omrežju pa je bil po poročanju spletne strani madridskega dnevnika AS Zidane nekaj časa tudi tako imenovani »trending topic«.

Glede števila izključitev mlajšemu Zidanu sicer manjka še veliko do očeta, ki je poleg tehničnega znanja izstopal tudi po disciplinskih težavah. Izključen je bil kar 14-krat v karieri, najbolj famozno na svoji zadnji tekmi v karieri v finalu SP 2006 proti Italiji, ko je v podaljšku z udarcem z glavo na tla položil branilca Marca Materazzija. Za njegovega sina, ki ima poleg francoskega tudi špansko državljanstvo, je bila to šele druga izključitev v karieri.

Preberite še:

Komentarji: