Nova tesna zmaga za Jana Oblaka & Co.

Nogometaši madridskega Atletica so doma z 1:0 premagali igralce Elcheja.
Fotografija: Jan Oblak je svojo mrežo tokrat ohranil nedotaknjeno. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je svojo mrežo tokrat ohranil nedotaknjeno. FOTO: Juan Medina/Reuters

Nogometaši madridskega Atletica so v drugem kolu elitne španske lige slavili še drugo tesno zmago. Podobno kot prejšnji teden v Vigu pri Celti (2:1) so tudi tokrat njihovi navijači v dvoboju z Elchejem trepetali do zadnjih sekund. Tekma v Madridu se je razpletla z izidom 1:0.

Čeprav je imel slovenski vratar Jan Oblak relativno miren večer, tudi njegovi soigralci na drugi strani niso pretirano utrujali obrambe Elcheja. Edini gol je v 39. minuti po hudi napaki vratarja Kika Casille zabil Angel Correa, ki tako ostaja edini strelec španskih prvakov v novi sezoni. Argentinski as je dosegel oba gola tudi prejšnji teden v Galiciji. V naslednjem krogu bo Atletico gostil Villarreal.

Barcelona je včeraj gostovala v Bilbau in iztržila eno točko za neodločen izid 1:1. Gostitelje je v vodstvo popeljal Inigo Martinez (51.), izenačil pa je Memphis Depay v 75. minuti. Tudi madridski Real se je moral na gostovanju pri Levanteju 3:3 (Bale 5., Junior Vinicius 73., 85.; Roger 46., Campana 57., Rober Pier 79.) zadovoljiti s točko.

Drugo kolo v španski ligi se bo zaključilo jutri s tekmama Getafe – Sevilla in Osasuna – Celta Vigo.

Komentarji: