NZS popolnoma podpira Uefo

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odzvala na ustanovitev superlige.
Fotografija: Radenko Mijatović (levo) podpira prvega moža UEFA Aleksandra Čeferina (desno). FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Radenko Mijatović (levo) podpira prvega moža UEFA Aleksandra Čeferina (desno). FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odzvala na odločitev 12 velikih evropskih klubov o ustanovitvi superlige. Kot pravi predsednik NZS Radenko Mijatović, slovenska zveza podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze (UEFA).

»Nogometna zveza Slovenije popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze po ohranjanju ravnovesja v evropskem nogometu. Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega – od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet,« meni Mijatović.

Dodal je, da se bo zaradi »pohlepa nekaterih posameznikov s superligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov«.
 

Delitev na elitne lige ni prinesla nič dobrega


»In iz teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo ničesar, razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi. V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole,« je še ob novici o predlogu ustanovitve superlige povedal Mijatović.

Minulo noč je 12 velikanov evropskega nogometa uradno potrdilo nastanek novega evropskega nogometnega tekmovanja – superlige. Ustanovitelji so Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz madridskega Reala, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od vodilnih mož Manchester Uniteda Joel Glazer. Tekmovanju, ki se bo »začelo v najkrajšem možnem času«, se bodo pridružili še trije klubi, so ustanovitelji superlige zapisali v sporočilu za javnost.

Preberite še:

Komentarji: