Oblak & Co. trepetali do zadnjega, uspešna tudi Iličić in Handanović

Nogometaši madridskega Atletica so šele v finišu tekme šestega kola elitne španske lige strli odpor igralcev Getafeja.
Fotografija: Jan Oblak (na tleh) je prispeval svoj delež k novi zmagi Atletica. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak (na tleh) je prispeval svoj delež k novi zmagi Atletica. FOTO: Javier Soriano/AFP

Nogometaši madridskega Atletica so se s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom na čelu (začasno) zavihteli na vrh lestvice v španskem prvenstvu, potem ko so v gosteh z 2:1 (0:1) strli odpor igralcev Getafeja. Toda navijači »žimničarjev« so dolgo trepetali za uspeh svojega moštva.

Atletico je namreč še v 77. minuti zaostajal z 0:1. Gostitelje je namreč ob koncu prvega polčasa v vodstvo popeljal Srb Stefan Mitrović (po podaji rojaka Nemanje Maksimovića). Domačo zasedbo je nato drago stala izključitev Španca Carlesa Alene. Gostje so namreč v finišu dvoboja izkoristili prednost igralca več na igrišču in z dvema zadetkoma urugvajskega zvezdnika Luisa Suareza (v 78. in 90. minuti) zasukali izid za novo zelo pomembno zmago Atletica.

»Žimničarji« imajo zdaj kot vodilni s tekmo več točko naskoka pred mestnim rivalom Realom. Getafe, ki je doživel še šesti zaporedni poraz, ostaja z ničlo na predzadnjem mestu, pri čemer ima dve tekmi več od zadnjeuvrščenega Alavesa.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Interjev trener Simone Inzaghi je takole po tekmi objel Samirja Handanovića. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Interjev trener Simone Inzaghi je takole po tekmi objel Samirja Handanovića. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters


Zmagi za Atalanto in Inter


Uspešna sta bila tudi slovenska reprezentanta v italijanskem prvenstvu. Atalanta, za katero je Josip Iličić tokrat vstopil v igro v 63. minuti, je doma z 2:1 (Gosens 3., Zappacosta 37.; Berardi 44.) premagala Sassuolo, Inter pa je s Samirjem Handanovićem v vratih s 3:1 na tujem odpravil Fiorentino. Za Milančane so v polno zadeli Matteo Darmian (52.), Edin Džeko (55.) in Ivan Perišić (87.), časti gol za domače moštvo pa je v 23. minuti dosegel Riccardo Sottil.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: