Oblak: Ostajam v Atleticu, v prihodnosti je mogoče vse

Jan Oblak je v enem od intervjujev dejal, da je v Atleticu ostaja, ker je to najboljši način za osvajanje lovorik, a ni izključil niti prestopa v prihodnje. 
Fotografija: Jan Oblak ni izključil prestopa v prihodnosti. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Jan Oblak ni izključil prestopa v prihodnosti. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak in vratar španskega Atletic Madrida je v intervjuju za revijo FourFourTwo dejal, da se je odločil, da zaenkrat ostaja v Atleticu, ker je to najboljši način za osvajanje lovorik. Dodal je, da je v prihodnosti vse mogoče, ne izključuje pa niti odhoda na Otok.

»Poleti sem se odločil, da raje ostanem. Z nobenim klubom nisem bil v stiku, moj agent in ljudje iz Atletica počnejo te stvari. Odločil sem se, da ostanem, ker sem tukaj videl dober projekt in ker mislim, da je to najboljši način za osvajanje lovorik,« je pojasnil Oblak.

Je pa slovenski reprezentant poudaril, da je v prihodnosti vse mogoče. »V nogometu se stvari spreminjajo iz dneva v dan. Nemogoče je trditi, da boš nekje ostal veliko let, ker tega ne veš. Januar je tukaj, junij je tam. Stvari se lahko zelo hitro spremenijo,« je bil za revijo FourFourTwo jasen 26-letni vratar.

V preteklosti se je veliko govorilo o možnem Oblakovem odhodu iz Atletica in prestopu v enega izmed angleških velikanov, zato se v tem pogovoru tej temi ni mogel izogniti. »Premier league je zanimiva. Je atraktivna in mogoče bi enkrat želel biti del te lige. Vidim se tam, a ne vem, kdaj, mogoče prihodnje leto, čez dve, pet ali deset let,« je o igranju na Otoku dejal Škofjeločan, ki torej do nadaljnjega ostaja v španski prestolnici.

Komentarji: