Olimpija navija za sanjski scenarij v Ljudskem vrtu

V 9. kolu 1. SNL Maribor drevi gosti Domžale, jutri v Stožicah gostuje odkritje uvodnega dela sezone Aluminij
Fotografija: Če mariborskim napadalcem ne gre vse po napčrtih, jih iz prekinitev rešuje steber obrambe Saša Ivković, ki je v tej sezoni zabil že dva gola. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Če mariborskim napadalcem ne gre vse po napčrtih, jih iz prekinitev rešuje steber obrambe Saša Ivković, ki je v tej sezoni zabil že dva gola. FOTO: Tadej Regent/Delo

Pred zadnjim kolom prve četrtine nogometnega prvenstva je ligaška bitka za vrh v pričakovanih okvirjih. V boju za naslov sta samo še Maribor in Olimpija, do konca jeseni pa bo rdeča nit mariborsko-ljubljanskega dvoboja, s kakšno prednostjo bo šel Maribor na zimski odmor. V 9. kolu bo najbolj zanimivo drevi v Ljudskem vrtu, kjer gostujejo sila neprepričljive Domžale. Danes bo še tekma v Novi Gorici, jutri pa v Kranju, Celju in Stožicah.

Nova Gorica: Gorica – Krško (sobota, sodnik Mihael Antić, 16): Lestvica ne razkriva realnega razmerja moči. Krško je glede na moč igralskega kadra in dobre igre osvojilo premalo točk. Danes so Krčani favoriti, ker bi lahko prišlo tudi do zasuka pri sreči. Gorica jo je imela veliko, Krško premalo. Morda še najpomembnejša podrobnost, ki gostom daje prednost, je ta, da bo Gorica igrala brez dveh vidnih članov začetne enajsterice, najboljšega strelca Andrije Filipovića in motorja v zvezni vrsti Roka Grudine.

Maribor: Maribor – Domžale (Damir Skomina, 20.15):
Lepšega scenarija za zasuk na boljše, kot bi bila zmaga v Ljudskem vrtu, si v Domžalah ni mogoče zamisliti. Za takšen razplet držijo pesti tudi zeleno-beli. Toda kako izpeljati zmagovit sobotni večer? O tem je tudi na bolniški postelji razmišljal trener gostov Simon Rožman, ki z Domžalami še ni bil v takšni krizi. Veliko skrivnih formul nima na voljo, vse je odvisno od tega, kako strelsko učinkoviti bodo igralci z višjega plačilnega in vrednostnega seznama. Pri Mariborčanih takšnih težav nimajo, zabijajo vsi, ki imajo "pet minut časa". Konkurenca med napadalci bo z odsotnostjo poškodovanega Luke Zahovića nekoliko okrnjena, moči pa prav gotovo ne bo manj. V napadu bo morda pogrešati le več zvijačnosti, ki jo Luka premore več kot vsi drugi skupaj. Glavni sodnik Skomina bo imel popravni izpit, čas bi že bil, da bi se spustil na slovenska tla.

Kranj: Triglav – Rudar (nedelja, Rade Obrenović, 14): Triglav ne igra doma, marveč v peklu. Raje bi v gosteh! V treh tekmah je trikrat visoko izgubil s skupno razliko v golih kar 2:12. Na gostovanjih mu gre sanjsko, ampak brez domačih točk bo slej ko prej zamenjal vlogo z Rudarjem, za katerega je današnja tekma morda že skoraj za biti ali ne biti. Rudar je bil doslej res slab, ampak je bliže zmagi. Triglav bo igral brez kaznovanega Luke Majcna, močnega aduta, ki na igrišču preganja tekmece in s svojo energijo spodbuja soigralce. Izkušeni napadalec ni prav veliko razmišljal o tem, kdaj se je treba ustaviti, da ne bi moštvu naredil več škode kot koristi.

Celje: Celje – Mura (Matej Jug, 16): Še vedno ne gre, so se hitro prepričali v celjskem taboru, potem ko so po prvi ligaški zmagi proti Rudarju zanesljivo izgubili v pokalnem tekmovanju proti Krčanom. Obeti bi bili slabi, če bi imel gostujoči trener Ante Šimundža na voljo najbolj prebrisana igralca Nina Kouterja in Luko Šušnjaro. Nima ju, zato bodo njegove taktične zamisli toliko bolj pomembne. V tem je za kolega Dušana Kosića mojster. Razen, če je Ljubljančan na celjski klopi pokalno tekmovanje vzel le za dober trening za ligaški dvoboj.

Rok Kronaveter (levo) je strelski adut Olimpije, Tomislav Tomić pa je nepopustljivi motor v zvezni vrsti.<br />
FOTO: Tomi Lombar/Delo
Rok Kronaveter (levo) je strelski adut Olimpije, Tomislav Tomić pa je nepopustljivi motor v zvezni vrsti.
FOTO: Tomi Lombar/Delo


Ljubljana: Olimpija – Aluminij (Roberto Ponis, 18.15): O senzaciji lahko Kidričani le sanjajo. Tudi pod taktirko Zorana Barišića se je nadaljeval Hadžićev ritem, pri čemer je Dunajčan videl tudi pragmatično Olimpijo, morda ne tako prepričljivo na igrišču, a zato rezultatsko uspešno. Tekme, kot je bila pokalna s Triglavom, so vselej dobrodošle, če se razpletejo z zmago v zadnji minuti. Pa tudi zato, da se med napadalci loči zrno od plevela. Kingsley Boateng je hiter in prodoren, Andrej Vombergar pa koristen in učinkovit. Še posebej v navezi z Rokom Kronavetrom. Oba sta v četrtek počivala.

Komentarji: