Olimpija razvezanih nog do vrha napolnila Triglavovo mrežo

Ljubljanski nogometaši so zmagali s 4:0 in se v četrtem poskusu dokopali do prve prvoligaške zmage v novi sezoni.
Fotografija: Ljubljančani so zelo popravili učinkovitost. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani so zelo popravili učinkovitost. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kranj – Očitno je četrtkova visoka stožiška zmaga v prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za evropsko ligo nad finskim HJK (3:0) vendarle sprostila branilce naslova slovenskih prvakov, nogometaše Olimpije, da so tudi v domači prvoligaški sezoni v četrtem poskusu vendarle zabeležili prvo zmago. In to veličastno: na gostovanju v Kranju so do vrha napolnili mrežo Triglava in ga premagali s kar 4:0, s čimer gorenjski predstavnik še naprej ostaja pri zgolj dveh osvojenih točkah.


Štiri spremembe


Začasni trener zmajev Aleksandar Linta je v želji, da bi spočil nekatere nosilce igre, precej premešal začetno enajsterico, v primerjavi z obračunom proti HJK so tokrat že od prve minute priložnost dobili tudi Stefan Savić, Marko Gajić, Asmir Suljić in Vitalijs Maksimenko. Ljubljančani so ves čas narekovali ritem igre, imeli posest žoge krepko na svoji strani, gostitelji so v celotnem dvoboju enkrat samkrat ustrelili v okvir vrat Aljaža Ivačiča, ki mu ni bilo težko ostati nepremagan.


Savić načel mrežo


Pred glavnim odmorom se je kranjska mreža zatresla zgolj enkrat. Issah Abass je lepo podal pred gol, kjer je domača obramba medlo posredovala, kar je izkoristil Savić in z neposredne bližine neubranljivo zadel. Zadetek prednosti je obetal negotov drugi polčas, vendar pa so prvaki stvari hitro postavili na svoje mesto. V 55. minuti je branilec Dino Štiglec odličen prodor kronal z zadetkom po strelu v daljši kot vratarja Darjana Curanovića.


Udovič predčasno pod prho


Vendar pa se razigrana Olimpija ni ustavljala, temveč je razliko še oplemenitila v 69. minuti. Savić je v svojem slogu prodrl po desni strani, nato pa v sredini našel Asmirja Suljića, ki se je v majici zdajšnjega delodajalca prvič vpisal med strelce. Avstrijec Savić pa je še pri tretjem golu sodeloval tri minute pred koncem, drugič kot asistent. Zaposlil je rezervista Kingsleyja Boatenga, ki je z močnim strelom, ob katerem bi Curanović lahko bolje posredoval, postavil končni izid tekme. Domači so jo končali z le desetimi igralci, tik pred koncem je drugič porumenel Gašper Udovič.


Triglav : Olimpija 0:4 (0:1)


Strelci: 0:1 - Savić (28.), 0:2 - Štiglec (55.), 0:3 - Suljić (69.), 0:4 - Boateng (87.).

Triglav: Curanović, Kumer, Alić, Elsner, Mlakar (od 64. Arh Česen), Kuhar, E. Kryeziu, Tijanić (od 78. Pušnik), Udovič, Žurga (od 46. Afoakwa), Majcen.

Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Maksimenko, Štiglec (od 77. Zarifović), Tomić, Putinčanin (od 63. Kapun), Suljić, Savić, Črnic (od 73. Boateng), Issah.

Rdeč karton: Udovič (90.).
 

Komentarji: