Onana zapustil neukrotljive leve

Kamerunski nogometni vratar po sporu s selektorjem upokojil reprezentančni dres.
Fotografija: Andre Onana je obrnil hrbet kamerunskemu selektorju Rigobertu Songu. FOTO: Issouf Sanogo/AFP
Odpri galerijo
Andre Onana je obrnil hrbet kamerunskemu selektorju Rigobertu Songu. FOTO: Issouf Sanogo/AFP

Kamerunski vratar Andre Onana, ki je bil izključen iz kamerunske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju zaradi nediscipline, je v sporočilu na twitterju objavil svojo reprezentančno upokojitev. »Vsaka zgodba, še tako lepa, ima svoj konec. In moja zgodba s kamerunsko reprezentanco se je končala,« je pojasnil Onana. Andre Onana je reprezentančni dres upokojil star komaj 26 let. Za izbrano vrsto je sicer zbral 34 nastopov. Reprezentančna zgodba vratarja se je končala na svetovnem prvenstvu v Katarju, ko se je sprl s selektorjem Rigobertom Songom. Ta ga je nato odstranil iz reprezentance zaradi nediscipline, čeprav podrobneje ni pojasnil svoje odločitve. Menda naj bi selektorju ugovarjal v zvezi z napačno taktiko.

Kamerun je na SP v Katarju igral v skupini G. Pri porazu s Švico (0:1) je Onana še bil del ekipe, že drugo tekmo skupinskega dela s Srbijo je izpustil. Kamerun je s Srbijo igral neodločeno 3:3. Kamerun je nato presenetljivo z 1:0, brez Onanaja med vratnicama, premagal favorizirano Brazilijo. A se petkratni afriški prvaki vseeno niso uvrstili v izločilne boje. Iz skupine sta napredovali ekipi Brazilije in Švice.

Onana še naprej ostaja vratar italijanskega Interja iz Milana, s katerim je julija letos podpisal petletno pogodbo. Pred tem je bil več kot sedem let član nizozemskega Ajaxa, v vrsti katerega je moral lani odslužiti devetmesečno prepoved igranja zaradi kršitve protidopinških pravil. Onana v Interju velja za naslednika slovenskega čuvaja mreže Samirja Handanovića.

Komentarji: