Oscar Tabarez po 15 letih ni več selektor Urugvaja

Zdaj že 74-letnemu strokovnjaku so pokazali vrata po slabih predstavah v boju za uvrstitev na mundial.
Fotografija: Oscar Tabarez je sedel na klop urugvajske reprezentance 21. marca 2006 in jo vodil na 181 tekmah. FOTO: Martin Bernetti/AFP
Odpri galerijo
Oscar Tabarez je sedel na klop urugvajske reprezentance 21. marca 2006 in jo vodil na 181 tekmah. FOTO: Martin Bernetti/AFP

Sloviti trener Oscar Tabarez po 15 letih zapušča selektorsko mesto urugvajske nogometne reprezentance. Zdaj že 74-letnemu strokovnjaku iz Urugvaja so pokazali vrata po slabih predstavah v zadnjem obdobju kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2022.

Tabarez je sedel na klop reprezentance 21. marca 2006 in jo vodil na 181 tekmah. Urugvajska veza se mu je v sporočilu za javnost zahvalila za neprecenljiv prispevek k razvoju tamkajšnjega nogometa, ki bo za vedno ostal zapisan v zgodovino sicer dvakratnih svetovnih prvakov iz leta 1930 in 1950.

Poraz v Boliviji kaplja čez rob

Med Tabarezove največje uspehe šteje naslov južnoameriških prvakov leta 2011 ter četrto mesto na mundialu pred 11 leti v Južni Afriki. Na zadnjem SP v Rusiji je reprezentanco popeljal do četrtfinala, v lovu na nastop v Katarju pa Urugvaju ne kaže najbolje.

Trenutno so urugvajski nogometaši po 14 odigranih tekmah na sedmem mestu v kvalifikacijah s 16 osvojenimi točkami. V zadnjem kolu so izgubili proti Boliviji z 0:3  in so v nizu štirih zaporednih porazov ter petih tekem brez zmage. Zaostanek za četrtim mestom, ki še prinaša neposredno uvrstitev na SP, pa ni velik in znaša vsega točko.

Komentarji: