Pep Guardiola po zmagi z Zvezdo: V težavah smo

Bernardo Silva se je na seznamu poškodovanih pri prvakih iz Manchester Cityja pridružil Kevinu de Bruynu, Johnu Stonesu, Jacku Grealishu in Mateu Kovačiću.
Fotografija: Pep Guardiola ima vse več skrbi. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Pep Guardiola ima vse več skrbi. FOTO: Oli Scarff/AFP

Branilec naslova v Uefini ligi prvakov Manchester City je v drugem polčasu uprizoril preobrat po uvodnem zadetku Crvene zvezde in se veselil zmage s 3:1 (Julian Alvarez 2, Rodri), ob tem pa povsem nadigral goste iz Beograda (streli 27:3, posest 77:23, koti 12:0), toda trener Pep Guardiola je po tekmi na Etihadu zmajeval z glavo.

Dolgemu seznamu poškodovanih igralcev se je namreč pridružil zelo vplivni zvezni igralec Bernardo Silva, ki je moral pred odmorom zapustiti igrišče. Že od prej so zunaj pogona Kevin de Bruyne, John Stones, Jack Grealish in Mateo Kovačić

»Tudi njega smo izgubili za nekaj časa. Znašli smo se v težavah. Na dolgi rok bomo težko zdržali brez petih zares pomembnih igralcev,« je potarnal Guardiola. čigar ekipa bo v premier league v soboto gostila Nottingham Forest.

Bernardo Silva se je poškodoval v prvem polčasu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Bernardo Silva se je poškodoval v prvem polčasu. FOTO: Phil Noble/Reuters

City je v Angliji po petih kolih edini s stoodstotnim izkupičkom. V prejšnji sezoni je osvojil trojčka, ligo prvakov, premier league in pokal FA) kot prvi angleški klub po Manchester Unitedu leta 1999.

Manchester City v ligi prvakov nastopa v skupini G, kjer je tudi Leipzig z Benjaminom Šeškom. Angleški prvaki bodo v Nemčiji gostovali v naslednjem kolu 4. oktobra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: