Po golu v soboto ocvrti piščanec v nedeljo

Mozirjan Lovro Bizjak v domžalskem dresu zabija gole kot za stavo
Fotografija: Lovro Bizjak je glavni kandidat za naslov najboljšega strelca 1. SNL.
Foto Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Lovro Bizjak je glavni kandidat za naslov najboljšega strelca 1. SNL. Foto Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Domžalski junak sobotnega derbija Ljubljanske kotline v 27. kolu 1. SNL Lovro Bizjak je bil tudi vijolični junak. Najboljši strelec Domžal je navijačem zeleno-belih z golom v sodnikovem dodatku krepko pokvaril dan, osrečil pa Mariborčane, ki znova upajo, da bodo ubranili naslov državnega prvaka.
Ne le Maribor, z osmim spomladanskim golom in najpomembnejšim v drugem delu sezone je Savinjčan iz Mozirja v šampionski bitki ohranil tudi Domžale. Med trojico imajo sicer najslabše izhodišče, toda zahvaljujoč golom 24-letnega Bizjaka, ki je bil strelec tudi pri domžalski zmagi v Ljudskem vrtu, se favoriziranima Olimpiji in Mariboru lahko še tresejo hlače. Oba kluba bosta v zadnji četrtini prvenstva gostovala v Domžalah.
»Kdo je najboljši? Domžale! Maribor je padel v Ljudskem vrtu, v Stožicah smo prevladovali vso tekmo in zasluženo izenačili. Prepričan sem, da v ničemer ne zaostajamo, obe tekmi smo igrali odlično, se taktično znali odzvati in bili raznovrstni. Ko napadamo, smo najmočnejši. To so odlike najboljših,« se telesno zelo močan napadalec, ki je opravil tudi z ljubljanskim silakom Mitchem Apauom, niti za trenutek ni obotavljal, kdo od trojice je številka 1 v SNL.
»Matematično smo v igri za prvaka, forma je odlična, toda z naslovom se ne obremenjujemo. Za nas je vodilo vsaka tekma posebej, najprej jutrišnja zaostala z neugodnim Celjem. Sproti seštevamo točke in načrtujemo cilje. Med njimi je tudi strelska lovorika, pri čemer resnično ni v ospredju. Pomembno je moštvo, dobra igra pa vedno nagrajuje: moštvo s točkami, mene pa z goli,« za srednjega napadalca, ki se je v strelca preoblikoval iz krilnega igralca, ni velikih skrivnosti. V SNL nima dolge kilometrine, igral je šele 47 tekem in dosegel 18 golov, od tega 11 v tej sezoni, v kateri za prvim strelcem Matejem Poplatnikom (Triglav) zaostaja le še za gol.
Lovro je najbolj znan Mozirjan, čeprav prizna, da v domačem okolju še ni tako znan kot je »Ronaldo«. »Nisem edini znani nogometaš, Antonio Delamea Mlinar je prav tako Mozirjan,« je spomnil na starejšega in še bolj uveljavljenega sokrajana, ki je edini Slovenec v ameriški Major League Soccer pri klubu New England Revolution iz Bostona.
Dvakrat obšel Celje
Nogometna pot je Bizjaka na članski ravni peljala preko Šmartnega, nato Aluminija. Celje je dvakrat obšel.
»Pri Šmartnem sem v članski konkurenci debitiral v 2. SNL, potem me je zvabil Aluminij. Bilo je nekaj stikov s Celjem, a sem raje izbral Aluminij. Ob prestopu k Domžalam nisem imel nobenih pomislekov, trener Simon Rožman me je prepričal in mi natančno pojasnil, kaj pričakuje od mene in v kakšni vlogi me vidi. Razumel sem ga in očitno mi gre zelo dobro,« je Lovro Bizjak predstavil svojo nogometno pot, na kateri ga vseskozi spremlja najzvestejši navijač, pravzaprav navijačica.
»Mama Jana je najglasnejša, najbolj kritična, v vsem je najbolj ... Na tribuni jo mora oče Vinko miriti. Najboljša pa so nedeljska kosila po sobotnih tekmah. Obožujem njenega ocvrtega piščanca. Vem, da ni najbolj zdrav za športnika, toda težko se mu je upreti,« je odkril enega od grehov najboljši in najmlajši nogometaš v družini.
»Oče je igral na lokalni ravni, tri leta starejši brat Jaka je član ptujske Drave v 2. SNL, brat dvojček Boštjan igra v avstrijski nižji ligi,« je razkril, da brez najbolj pomembne postranske stvari na svetu v družini ne gre.

Komentarji: