Po vsem, kar se je zgodilo, se ne vidi več pri Bayernu

Robert Lewandowski na današnjem treningu poljske reprezentance zatrdil, da bo prestopil v drug klub.
Fotografija: Robert Lewandowski, ki je s svojo ženo Anno pred dnevi obiskal znameniti filmski festival v Cannesu, se v Münchnu ne počuti več dobro. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski, ki je s svojo ženo Anno pred dnevi obiskal znameniti filmski festival v Cannesu, se v Münchnu ne počuti več dobro. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters

Kakor poročajo poljski mediji, je njihov nogometni zvezdnik Robert Lewandowski že zaprl svoje poglavje pri münchenskem Bayernu. Pred današnjim treningom poljske reprezentance je izjavil, da je njegova zgodba z Bavarci zaključena in da je prestop v drug klub najboljša rešitev.

Po različnih namigovanjih naj bi Lewandowski kmalu okrepil Barcelono. Toda vodstvo katalonskega velikana s prvo ponudbo za 33-letnega Poljaka v višini 32 milijonov evrov ni prepričala odgovornih pri Bayernu. Kapetan poljske izbrane vrste je danes potrdil govorice o odhodu, o morebitnem novem klubu pa še ni spregovoril. »Prestop v drug klub bi bila najboljša rešitev za obe strani,« je poudaril Lewandowski, ki ga pogodba z bavarskim velikanom veže do konca prihodnje sezone.

Na reprezentančnem treningu je navzočim predstavnikom medijev dejal, da se v prihodnosti ne vidi več v dresu desetkratnih zaporednih nemških prvakov. »Nekaj je jasno, moje zgodbe z Bayernom je konec. Po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih, si ne predstavljam nadaljnjega sodelovanja. Verjamem, da je prestop najboljša rešitev,« je dodal izjemni Poljak, ki je v münchenski klub prestopil pred osmimi leti iz Borussie Dortmund.

V tem obdobju je na 374 tekmah za Bayern dosegel kar 344 golov, v prejšnji sezoni pa je z 41 zadetki presegel tudi rekord slovitega Gerda Müllerja (40) v nemškem prvenstvu. Za reprezentanco je na 129 tekmah zabil 75 golov.

Pri Bayernu so po koncu sezone večkrat izrazili prepričanje, da bo 33-letni Poljak spoštoval pogodbo in še eno leto ostal na Bavarskem. Lewandowski pa je po koncu tekmovalnega obdobja dejal, da sodelovanja po koncu sezone 2022/23 z Bayernom zagotovo ne bo podaljšal in da bo morda odšel že to poletje.

Komentarji: