Pogbaja ima tudi Sežana, ne le Manchester

Mathias Pogba, starejši brat zvezdnika angleškega nogometnga velikana z Old Trafforda Paula Pogbaja, bo igral v 1. SNL
Fotografija: Mathias Pogba je nogometaš slavnega priimka, ki je od danes član sežanskega nogometnega prvoligaša CB24 Tabor. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mathias Pogba je nogometaš slavnega priimka, ki je od danes član sežanskega nogometnega prvoligaša CB24 Tabor. FOTO: Reuters

Pri sežanskem nogometnem prvoligašu CB24 Tabor so že pred tedni napovedovali prihod igralca zvezdniškega priimka, danes pa so napovedi tudi uresničili. Za Sežančane bo v 1. SNL igral Mathias Pogba, starejši brat zvezdnika Manchester Uniteda in francoske reprezentance Paula Pogbaja.

Tridesetletnik, ki je za razliko od Paula za svojo državo izbral domovino staršev, Gvinejo, je po poklicu napadalec, a že lep čas ni dosegel gola. V tej sezoni sploh še ni igral, nazadnje pa je bil član španskega tretjeligaša Murcia.

Mathias Pogba slovitega in tri leta mlajšega brata Paula spremlja na reprezentančnih tekmah. FOTO: Reuters
Mathias Pogba slovitega in tri leta mlajšega brata Paula spremlja na reprezentančnih tekmah. FOTO: Reuters


Postavni, 192 cm visoki nogometaš je v zadnjih dveh letih igral le na 22 tekmah. V sicer s klubi bogati karieri ni dosegel vidnejšega uspeha, najdlje pa se je zadržal na britanskem otoku, kjer je igral v Welsu, Angliji in na Škotskem, in v Španiji. Nogometne izkušnje je nabiral še v Franciji, Italiji in na Nizozemskem. Za reprezentanco Gvineje je zbral pet nastopov.
 

Komentarji: