Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Policisti v prostorih Barcelone, pridržan tudi predsednik Bartomeu

Policija je izvedla hišne preiskave na sedežu katalonskega nogometnega velikana Barcelone.
Katalonska regionalna policija je takole zapustila prostore FC Barcelona, kjer je opravila preiskave. FOTO: Lluis Gene/AFP
Katalonska regionalna policija je takole zapustila prostore FC Barcelona, kjer je opravila preiskave. FOTO: Lluis Gene/AFP
F. T., STA
1. 3. 2021 | 11:00
1. 3. 2021 | 16:23
2:20
Policija je izvedla hišne preiskave na sedežu katalonskega nogometnega velikana Barcelone, pri tem pa je pridržala več oseb. Med njimi je tudi nekdanji predsednik kluba Josep Maria Bartomeu. Policija je potrdila, da na sedežu kluba poteka racija in da je pridržala nekaj oseb. Preiskovalci iščejo dokumente, povezane s podjetjem, ki ga je nekdanja uprava najela za upravljanje klubske podobe prek družabnih omrežij.

Odmevna racija, zaradi katere zaposleni nimajo dostopa do pisarn, ki se nahajajo na stadionu Camp Nou, se odvija šest dni pred volitvami predsednika kluba. Ta bo nasledil Bartomeua, ki je odstopil konec oktobra. Španski mediji so pred letom dni poročali, da je podjetje I3Venture, ki ga je Barcelona najela za komunikacijo prek družabnih omrežij, ustvarjala umetne profile, ki so pisali negativne komentarje o nasprotnikih Bartomeua. Med njimi sta zdajšnji kandidat za predsednika Victor Font in celo kapetan nogometnega moštva Lionel Messi.


Šlo naj bi tudi za dvomljive finančne posle


Pri tem pa naj bi šlo tudi za dvomljive finančne posle, na kar je v radijskem pogovoru aprila lani namignil nekdanji podpredsednik kluba Emili Rousaud. Plačilo milijon evrov podjetju naj bi namreč močno preseglo vrednost storitve. »Posel, povezan z družabnimi omrežji, je umazan. Verjamem, da je nekdo vzel denar, vendar ne verjamem, da gre za nekoga iz uprave. Preiskava še teče, ta bo pokazala, kaj se je zgodilo. Bartomeu je o tem obveščen,« je takrat dejal Rousaud.

Predsednik Josep Maria Bartomeu v zadnjih mesecih izgublja bitko za bitko. FOTO: Josep Lago/AFP
Predsednik Josep Maria Bartomeu v zadnjih mesecih izgublja bitko za bitko. FOTO: Josep Lago/AFP


Bartomeu je Rousauda kasneje želel umakniti s položaja, sledil pa je odstop petih članov upravnega odbora kluba, ki so bili nezadovoljni s potezami Bartomeua. Kljub temu je ta sprva vztrajal, da bo ostal na položaju do konca svojega mandata poleti 2021. A je po seriji slabših rezultatov, vključno s ponižujočim porazom s 2:8 proti Bayernu v polfinalu lige prvakov avgusta, vendarle odstopil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine